Підпал “котохати” в Києві: в студії “Говорить вся країна” на телеканалі “1+1 Україна” Олексій Суровцев заявив, що зможе відновити притулок на зібрані 350 тисяч гривень

Говорить вся країна
Скоро
Підпал котохати в Києві: розбиралися у Говорить вся країна

У токшоу "Говорить вся країна" розібралися у справі підпалу "котохати" у столиці.

Поделиться:

З понеділка по четвер о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачі мають змогу побачити нові серії суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна”, яке має на меті розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивні подробиці резонансної стрілянини у Дніпрі: сьогодні в студії “Говорить вся країна” на телеканалі “1+1 Україна” покажуть кадри із засідання суду та коментарі учасників події

Вчора глядачі мали змогу переглянути резонансну історію про притулок для тварин, яка облетіла всю країну. Новина з телеграм-каналів про те, що у Києві за загадкових обставин згорів притулок для котів, шокувала столицю. Сусіди розповідають, що чули два вибухи, а слідчі підтверджують – ймовірно, це був підпал. Як виявилося, притулок вже багато років є “кісткою в горлі” для багатьох мешканців, а власниці “котохати” регулярно погрожували. Експерти проєкту намагалися розібратися, хто підпалив притулок, а також чому всі мешканці сусідніх будинків були проти хвостиків.

Говорить вся країна

Експерт проєкту та адвокат Богдан Кушнір нагадав, що Кримінальний кодекс України передбачає покарання за вбивство тварин: 

«Стаття 299 Кримінального кодексу України передбачає саме вбивство шляхом катування тварини. Покарання – 8 років, але лише за умови, що це відбувалося особливо жорстким способом в присутності неповнолітньої дитини. Якщо ти просто вбив тварину, то в тебе буде до 5 років обмеження волі», – розповідає він.

Власниця “котохати” пані Наталя також завітала до студії проєкту. Наталя розповіла, що ще з самого початку сусіди були негативно налаштовані через притулок для котів. Жінка зізналася, що її щодня залякували, а після підпалу почали закидати погрозами у мережі. Пані Наталя також поділилася, що нещодавно на неї був скоєний напад: чоловік просто на вулиці накинувся на власницю “котохати” з криками про те, що жінку треба вбити. 

«Є чіткі прописані правила, як має функціонувати притулок для тварин, що там має бути і хто його повинен обслуговувати. Можливо, було б більш правильно на місцевому локальному рівні прописати, яким чином можна з ЖЕКом узгоджувати порядок подібного невеликого притулку для тварин в житловому комплексі», - пояснює можливе невдоволення сусідів Валерія Коломієць, юристка та ексзаступниця Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції.

Говорить вся країна

Пані Валерія також додає, - якщо притулок знаходиться близько до житлових будинків, має бути обов’язкова згода всіх мешканців, адже це передбачає закон. 

Спираючись на подану інформацію, журналісти проєкту “Говорить вся країна” вирішили опитати ще кількох сусідів пані Наталі. Всі як один розповідали про жахливі умови, в яких існували коти.

На резонансну історію відреагував і зоозахисник та актор Олексій Суровцев. Чоловік також завітав до студії та розповів, що й сам допомагав розбирати згарище. Спершу волонтер почав збирати гроші на будівництво нового притулку для Наталі, проте поспілкувавшись з жінкою ближче, передумав.

«В таких умовах, як там все було облаштовано, не можна було існувати. Це небезпечно», – пояснює своє рішення Олексій.

Олексій Суровцев повідомив, що завдяки людям вдалося зібрати вже більше 350 тисяч гривень, тому він готовий самотужки взяти на себе відповідальність по відновленню котохати. Проте, як запевняє зоозахисник, робитиме все виключно за європейськими стандартами, аби притулок для тварин знову не став схожий на звалище.

Говорить вся країна

Коментар надав і начальник КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Сергій Сабуров. Чиновник переконує, що у влади вже є план дій:

«Ми зі свого боку будемо максимально сприяти і органам досудового розслідування, самому притулку у відновленні та лікуванні постраждалих тварин. Ми виділимо клаптик землі для відбудови, проте не в житловому масиві, щоб це не заважало мешканцям», - каже Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У студії токшоу “Говорить вся країна” експерти розібралися, чому німецькі соціальні служби вилучають з сімей українських дітей

Враховуючи всю зібрану інформацію, пані Наталя погодилася пройти тест на детекторі брехні, аби довести, що насправді робила усе можливе, задля нормального існування притулку. За його результатами, вдалося з'ясувати, що жінка ніяким чином не заробляла на утриманні котохати, а також не мала фінансового зиску з неї. 

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти - психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту - розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

Дивіться токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” з понеділка по четвер о 19:30.

Кожен телеглядач може поділитися власною історією і стати частиною нового сезону ток-шоу на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами. Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Новости по теме