У токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” розповіли резонансну історію загибелі 12-річної дівчинки

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Резонансна історія загибелі 12-річної дівчинки у Київській області - у токшоу Говорить вся країна - 1+1

Нещодавно всю Київську область сколихнула справжня трагедія, що трапилася в багатодітній родині.

Поделиться:

Вчора о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувся показ нового епізоду головного токшоу “Говорить вся країна”, в якому за допомогою сюжетів, героїв та свідків крок за кроком проявляються нові факти кейсів, що сколихнули всю країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” розповіли резонансну історію про матір, байдужість якої призвела до туберкульозу кісток її сина

Телеглядачі побачили історію під назвою “Резонанс на Київщині: кому заважала Маргаритка?”. Нещодавно всю Київську область сколихнула справжня трагедія, що трапилася в багатодітній родині - загибель старшої доньки на ім’я Маргарита, яка вкоротила собі віку. До проєкту звернулася жінка Ольга, яка вважає себе другою мамою дівчинки. Жінка благає врятувати двох інших дітей цієї родини, 4-річного Сергія та 2-місячну Олену, адже за її словами, їм загрожує небезпека. Ольга каже, що дбала про Маргаритку, як про власну доньку, купувала продукти харчування, гаджети для навчання, у той час як її батьки пиячили та занедбали дитину.

“Я сусідка цієї родини. Десь 2 роки тому ми стали близько спілкуватися з ними. Маргарита часто приходила до мене в гості, ми спілкувалися, робили з нею домашні завдання і одного разу вона мені сказала: мене тато б’є. Вона свого вітчима називала татом. Я попросила розказати, як саме він її б’є, і вона показала мені великі синьо-чорні синці на тілі. Я була в шоці, одразу подзвонила до директорки школи і сказала їй, що дитину б’ють, попросила звернути на це увагу. Вона мені відповіла: добре, ми звернемося до соціальних служб”, - каже Ольга.

Усі знайомі родини звинувачують у загибелі дівчинки її вітчима, адже вона неодноразово скаржилася на те, що він знущається з неї, б’є та ображає. Одного разу вітчим намагався втопити її у тазу з водою та виганяв з дому ночувати в собачій будці. Дівчинка бачила сварки та бійки батьків, та викликала на батька поліцію через те, що він побив матір.

Матір у студії повністю заперечувала причетність чоловіка до смерті дівчинки, але тестування на поліграфі обох батьків показало, що вітчим неодноразово знущався над дівчинкою, чим міг спричинити її самогубство.

Команда проєкту під час журналістського розслідування знайшла записку, яку писала мама Маргарити під час чергової  сварки. В ній вона розказала, що в разі її смерті винним вважати чоловіка, адже він неодноразово погрожував вбити її і дітей.

Експертами проєкту було вирішено передати справу та всі знайдені докази до офісу Генерального прокурора України.

“Під час запису цієї програми ми побачили, що смерть дитини проявила багато проблем, які існують в тому населеному пункті. Вбачаємо в цьому ознаки правопорушень, перш за все неправомірні дії деяких службових осіб, які проявили бездіяльність, та неправильне виконання батьківських обов’язків. Тому ми вирішили звернутися до Офісу Генерального прокурора України із заявою про вчинення правопорушення та вирішення подальшої долі дітей, які залишилися в родині загиблої дівчинки. Наша заява буде доповнена виявленим у студії фактажем”, - кажуть експерти проєкту Наталія Ібрагімова, директорка обласного центру соціальних служб, та Руслан Сушко, колишній старший слідчий в особливо важливих справах.

Команда проєкту “Говорить вся країна” буде слідкувати за розслідуванням цієї історії.

Повний епізод можна подивитися на сайті 1+1:  

Дивіться токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” з понеділка по четвер о 19:30.

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти - психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту - встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Експерти допомагають героям і після проєкту", — продюсерка проєкту "Говорить вся країна" Євгенія Федічкіна

Нещодавно телеканал “1+1 Україна” оголосив збір історій для ток-шоу “Говорить вся країна”, ведучим якого став відомий тележурналіст Олексій Суханов. Відтепер кожен телеглядач може поділитися власною резонансною історією і стати частиною нового проєкту на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, , або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами.  Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже  місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Посилання на збір історій.

Для того аби “1+1 Українабув у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме