Скільки триватиме війна, та на які гарантії безпеки може розраховувати Україна від країн-партнерів: відповів Олексій Данілов у "Мосейчук+"

Мосейчук+
Олексій Данілов у "Мосейчук+": про тривалість війни та гарантії безпеки для України

У новому випуску "Мосейчук+" Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів про тривалість війни та гарантії безпеки України від світу.

Поделиться:

Цієї пʼятниці, 29 вересня, о 21:45 на “1+1 Україна” вийшов новий випуск “Мосейчук+ — авторського проєкту Наталії Мосейчук про людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ. Героєм нового випуску став Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Непростий документ”: Олексій Данілов в “Мосейчук+” розповів, яке завдання на Ставці Верховного Головнокомандуючого поставив президент

Про прогнози щодо тривалості війни

Олексій Данілов в інтерв'ю Наталії Мосейчук прокоментував прогнози західних та європейських політиків щодо тривалості війни в Україні, яку розв'язала російська федерація. Деякі вважають, що війна триватиме до 2032 року, а деякі називають термін в 6-7 років. 

"Мені складно сказати з урахуванням яких аналітичних даних вони дають такі прогнози. Скоріше за все, виходять з факторів, які вони на сьогодні мають на столі. Це несприйняття фрагментації росії. Вони цього лякаються, і це є правда. Нам до цього часу ніхто не може чітко дати відповідь на питання, що таке наша перемога. Нам кажуть: "Ми вас будемо підтримувати до...", а далі слово "перемога" я ніде не чув. Вони кажуть: "до того часу, поки ви не вирішите самостійно приймати ті чи інші рішення". А нам треба чітко розуміти, вони з нами йдуть до перемоги чи йдуть певний проміжок часу. А потім будемо дивитися і робити висновки. Я хочу сказати, в житті дуже часто відбуваються події, їх по-різному називають. От хтось називає "Чорним лебедем". Якісь інші такі події обов'язково будуть відбуватися. Вони обов'язково будуть відбуватися на росії та у світі, і це буде впливати на багато процесів. Вони вже йдуть, ми їх не бачимо, ми їх не розуміємо, але наслідки від всіх подій точно будуть на нашу користь. Наше завдання — тримати стійкість, не впадати у відчай після таких інформаційних "скачків". Нам треба боронити державу, звільняти її від агресора. Якщо ми зупинимося на цьому шляху, майте на увазі, що тоді відіграються на нас всі, не тільки путін. Ми живемо в дуже складному, непростому світі. Ми сьогодні бачимо, що інколи навіть у країн-партнерів політична доцільність переважає ті чи інші речі, які ми називаємо цінностями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Було визнано повну неготовність до експлуатації”: Кирило Буданов в ексклюзивному інтервʼю для “Мосейчук+” пояснив, чому білоруси не застосують ядерну зброю

Про гарантії безпеки для України від світу

Також Данілов розповів, на якій стадії знаходяться обговорення щодо гарантій безпеки після завершення війни.

"Ми маємо мати чіткі юридично зафіксовані гарантії, юридично зафіксовані документами відносини з країнами. Так буде чесно, так буде далекоглядно. Якщо нам будуть пропонувати якісь сурогати, які не будуть нести жодної відповідальності, і врешті-решт буде написано, що у разі виникнення тієї чи іншої ситуації, ми будемо проводити консультації. Це ні про що, тому що ми маємо розуміння, що ще раз наголошую: ми своїми діями, своєю стійкістю вирішуємо не тільки питання нашої незалежності. Я не можу зараз сказати, на що готові країни. Я точно можу сказати, що процес розпочатий, консультації йдуть, активно бере участь у цьому процесі Офіс президента. Вони модерують певний процес. Коли вже будуть перемовини, які будуть мати юридичну складову, тоді ми будемо розуміти, до чого ми можемо з кожною країною окремо домовлятися. Це дуже-дуже важливо, щоб була юридично закріплена вся ця документація.

В ексклюзивній розмові з Наталією Мосейчук Олексій Данілов також розповів невідомий факт про очільника ГУР Кирила Буданова, прокоментував “12 кроків деокупації Криму” про які писав, та відповів, чи є в РНБО стратегія інтеграції деокупованих територій.

poll_content_916

Дивіться нові випуски “Мосейчук+” — авторського проєкту Наталії Мосейчук — щоп'ятниці о 21:30 на телеканалі "1+1 Україна", на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ. На глядачів чекають відверті історії про українців — людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє.

Новости по теме