«Cannes Lions 2017»: перший «Лев» України

Детальніше про те, за що нагородили наших талановитих земляків.

Поделиться:

Нарешті! Україна взяла свого першого «Каннського лева» – бронзову нагороду за музичну інсталяцію WITNESS. COMMEMORATIVE PERFORMANCE, присвячену трагедії в Бабиному Яру 1941 року. 

Цю перемогу громадська ініціатива «Українсько-єврейська зустріч» та Український кризовий медіа-центр здобули в підкатегорії «Entertainment music». Ми невимовно щасливі та горді! Чому?

На міжнародний фестиваль креативності «Cannes Lions» щороку подаються тисячі робіт у кожній категорії. Уявіть собі категорію, куди надійшло, скажімо, 5 тисяч креативних робіт з різних країн світу. У номінацію, з якої потім виділять реальних переможців (шорт-ліст) з цієї кількості потраплять лише декілька десятків робіт. Тобто, вже саме потрапляння до шорт-ліста – це досягнення, а перемога (неважливо, по суті: золото, срібло чи бронза) – це тріумф грандіозного масштабу! Щиро вітаємо усіх нас – адже це перший «Каннський лев»  за всю історію України!

Гран-прі у категорії «Entertainment» відійшло агенції «Johanes Leonardo» за кампанію «Original Is Never Finished», яку вони реалізували для бренду «Adidas».

У переможному ролику знялися американські селебріті з різних сфер шоу-бізу. Саундтреком до ролика став ремікс хіта Френка Сінатри «My Way».

До речі, в категорії «Entertainment», відзначили роботу ще пари українців – компанії «Radioaktive Film» та української студії «Gloria FX». Спільно з англійським продакшн  «Pretty Bird» вони створили кліп для групи «Coldplay», який отримав срібну нагороду.

В категорії «Design» гран-прі дісталось тайському забудовнику «AP Thailand» – у одному зі щільно заселених районів Банкгоку було спроектовано та побудовано декілька футбольних полів. Кожне поле – не прямокутне, і навіть не симетричне. Мета цього проекту – показати, що люди можуть об’єднуватись заради спорту навіть у просторі, який для цього нібито й не придатний.

Один із найгучніших «кейсів» цьогорічного фестивалю – кампанія з фейковим Instagram-аккаунтом від французької агенції «BETC». Вони відкрили Instagram привабливої дівчини, з яскравими модними фотографіями, який швидко набирав кількість підписників та лайків. В результаті ж – виявився частиною продуманої кампанії проти алкоголізму. На кожному фото й відео у цьому аккаунті так чи інакше фігурував алкоголь: у бокалі, у пляшці, що героїня  тримала в руках, на фоні тощо. За два дні фестивалю Cannes Lions ця робота зібрала аж 17 Левів!

Але ми впевнені – головні рекорди ще попереду!

Вже за декілька днів ми повернемося до Києва. А поки – затамували подих та очікуємо, як розподіляться останні «Леви» у цьогорічних Каннах.

Команда 1+1 Медіа.

Новости по теме