«Моя країна» покаже дивовижні місця України, про які ви не чули

Потрібно відвідати: Дивовижні місця України, про які не чули

Куточки України, що здатні вразити кожного.

Поделиться:

Днями команда мультимедійного проекту «Моя країна. Прекрасна і незалежна» телеканалу «1+1» і «Першої приватної броварні» повернулася із заключної експедиції другого сезону.

Під час подорожі група відвідала острів Джарилгач, Олешківські піски, Рожеві озера в Херсонській області, Дунайський біосферний заповідник і «українську Венецію» - Вилкове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ненудні канікули: 5 ідей незабутнього літнього відпочинку з дітьми

Автор ідеї проекту «Моя країна. Прекрасна і незалежна» і арт-директор телеканалу «1+1» Олексій Рєпік розповів, що Україна за багатьма критеріями перевершує закордонні курорти:

«Під час експедиції нам дуже щастило на хороших людей, які нас не тільки тепло зустрічали, але і допомагали відкривати нові місця. Так, наприклад, ми дізналися, що на Олешківських пісках, які ще називають «українською Сахарою», зараз почали робити екскурсії на квадроциклах. Ми випробували активність на собі, і можу сказати, що це значно цікавіше, ніж, наприклад, у Єгипті. Річ у тому, що Олешківські піски - в минулому військовий полігон, де залишилося дуже багато воронок від вибухів, а бархани досягають до 20 метрів у висоту і 40 метрів - в діаметрі, що робить катання більш екстремальним».

Також Олексій поділився, які пригоди пережила команда на шляху до острова Джарилгач:

«До деяких диких місць нам доводилося добиратися декількома видами транспорту. На острів Джарилгач, наприклад, ми спочатку переправлялися парусною яхтою через Джарилгацьку затоку, після йшли кілька кілометрів пішки через маленькі прісноводні озера з усією апаратурою та технікою на плечах, а потім ще їхали десять кілометрів у кузові машини на край острова - старий маяк 1902 року. Але це того варте. На острові по-справжньому дикі місця України, фауна і флора яких настільки цінна, що деякі види занесені до Червоної книги. Також там можна зустріти диких оленів, муфлонів, кабанів і косуль».

За час експедиції група проекту відкрила безліч диких місць України, серед яких Лемурійське рожеве озеро.

Усі знають про рожеве озеро Генічеське, але мало хто знає, що в Україні є ще одне - Лемурійське. Його називають «українським Мертвим морем», і знаходиться воно біля села Григорівка Херсонської області. Найцікавіше, що кількість солі, розчиненої в одному літрі води, тут на 50 грамів більше, ніж в Мертвому морі, - розповів Олексій Рєпік.

 

«Моя країна. Прекрасна і незалежна» - мультимедійний проект телеканалу «1+1» і «Першої приватної броварні». Перший сезон проекту був відзначений престижною телевізійною премією «Телетріумф», а особливістю другого стали 360VR-панорами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 архітектурних див України, які варто побачити на власні очі

Нові відео «Моя країна. Прекрасна і незалежна» про різні куточки України виходять кожні два тижні на сайті проекту.

Новости по теме