"Софіївка" та "Олександрія" з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

"Софіївка" та "Олександрія" з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

"Моя країна. Прекрасна і незалежна" продовжує вражати унікальними кадрами нашої природи

Поделиться:

Спільний проект "1+1" та "Першої приватної броварні" "Моя країна. Прекрасна і незалежна" продовжує вражати унікальними кадрами нашої природи з висоти пташиного польоту. Цього разу у фокусі два неймовірні дендропарки - "Софіївка" та "Олександрія". Осяяні сонцем, вони надихають іще більше пишатися Батьківщиною.

Унікальний дендропарк "Софіївка" розташований в Умані на Черкащині . 1796-го року це диво природи створив для своєї дружини Софії  магнат Станіслав Потоцький. За планом архітектора, ландшафтом та оформленням парк ілюструє поеми Гомера. Хто бодай раз бачив "Софіївку" на власні очі, назавжди зберіг у  пам'яті її красу.

Схожі почуття виникають і у гостей білоцерківської "Олександрії", яку 1793-го року заснувала графиня Олександра Браницька. Щоб цей дендропарк став справді неповторним, вона запросила найкращих європейських архітекторів. І зуміла шокувати масштабом творіння!  Тільки-но уявіть: територія парку могла би вмістити два князівства Монако! 

І "Олександрія", і "Софіївка" оповиті легендами та зворушливими історіями кохання. У їхніх колекціях понад три тисячі видів дерев і рослин, подивитися на які щороку приїздить майже мільйон туристів.

Нагадаємо, попереду ще безліч унікальних місць України, які надихнуть розправити крила. Відеосюжети про найкрасивіші куточки рідної землі транслюватимуться упродовж року і завершаться до двадцять п'ятого Дня Незалежності України.

Більше про спільний проект телеканалу "1+1" і "Першої Приватної Броварні" дізнавайтеся тут.