Новий рік 2024: відомо, коли у Києві встановлять ялинку

Як в столиці святкуватимуть Новий рік 2024 та Різдво, і коли встановлять ялинку
Unsplash

У Києві на Софійській площі буде новорічна ялинка.

Поделиться:

На Новий рік 2024 та Різдво у Києві не буде великих ярмарків та святкувань. Проте головну ялинку країни встановлять на Софійській площі. Таке рішення ухвалила Рада оборони столиці, повідомили КМВА та міський голова Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якого числа ставити ялинку на Новий рік 2024: повір'я, звичаї і вдалі дати

На встановлення ялинки місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять коштом меценатів та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.  Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено. 

"Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях з укриттям. І теж не коштом бюджету Києва", — розповів мер Києва

Коли встановлять новорічну ялинку у Києві

Оскільки цього року відзначаємо Різдво за новоюліанським календарем, ялинку розпочнуть встановлювати раніше, до 6 грудня, коли відзначатимемо День святого Миколая. У КМВА уточнили, що монтажні роботи розпочнуться 3 грудня. Відкриття ялинки заплановано 6 грудня. Стоятиме вона до 10 січня 2024 року. 

У КМВА наголосили, що на Раді оборони Києва вирішили не проводити у столиці жодних заходів на Різдво та Новий Рік 2024: "Ані ярмарок, ані святкувань".

Як декорувати ялинку в українському стилі, дивіться сюжет у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

 

Новости по теме