«Сьогодні підтримка, любов та добро важливі, як ніколи»: Іванна Онуфрійчук розповіла про благодійний захід у Швейцарії на підтримку України

 Іванна Онуфрійчук розповіла про благодійний захід у Швейцарії на підтримку України — 1+1

У Цюриху пройшов перший Ukrainian Fashion Day — показ від українських дизайнерів із благодійним аукціоном після.

Поделиться:

Захід організували українки, які внаслідок війни знайшли притулок у Швейцарії — World Ukrainian Cooperation Society. На запрошення організаторів ведучою заходу разом зі швейцарським ведучим Рето Бреннвальдом стала телеведуча і засновниця благодійного фонду «IvAlive» Іванна Онуфрійчук.

Іванна Онуфрійчук 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські книги для дітей у Швейцарії: Іванна Онуфрійчук та її фонд повідомили радісну новину

На UFD українські дизайнери презентували автентичні костюми та ексклюзивні колекції, розповіли європейцям про національні традиції та багатовікову історію України. Усі кошти, зібрані від продажу квитків, будуть передані United24 для надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам України. 

Іванна Онуфрійчук 1+1

«Приємні й теплі враження від зустрічі з українцями та від спілкування з ними. Була рада бачити колекцію Яніса Степаненка під час показів. Знайомі з ним заочно через роботу в минулому. Дуже вразила Національна колекція Nataliya Sturgill. Це її приватна колекція, частина якої — музейна. Були костюми, яким більше, ніж 100 років! Кожне вбрання характеризувало окремий регіон України. Ця колекція була найгарнішою і демонстрували її у супроводі україно-швейцарського хору “Переспів”», — поділилась Іванна.

Також під час заходу відбувся благодійний аукціон з цінними лотами. Серед них — прапор з підписом Валерія Залужного, який продали за понад 150 тис. грн, вціліле горнятко з Гостомеля з підписом першої леді Олени Зеленської продали за понад 230 тис. грн, картини від відомих українських художників, одяг українських дизайнерів. Підрахунки точної суми ще тривають.

Іванна Онуфрійчук 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це моя велика давня мрія": ведуча 1+1 Іванна Онуфрійчук відкрила у Швейцарії благодійний фонд

Зокрема декілька лотів були призначені для фонду Іванни Онуфрійчук — «IvAlive» на закупівлю українських книжок для дітей-переселенців. Лоти надали швейцарські майстри — ваза від Томаса Бланка й універсальні авторські парфуми від бренду Parfum Desentiment. За ці лоти фонд отримав понад 50 тис. грн (1350 франків). 

Іванна Онуфрійчук 1+1

«Зараз такі моменти цінуються по-особливому, адже це можливість відчути себе хоча б на мить вдома! Сьогодні підтримка, любов та добро важливі, як ніколи. Цікаво, що показ відбувся у будівлі, в якій Вінстон Черчилль у 1946 році промовив "Європо, відроджуйся!". Вірю, що це добрий знак для України», — каже Онуфрійчук.

Новости по теме