У Львові пройшов MEDCONGRESS на тему громадського здоровʼя, ведучою та модераторкою якого стала Наталія Мосейчук

Наталія Мосейчук стала ведучою та модераторкою MEDCONGRESS у Львові

Наталія Мосейчук виступила ведучою та модераторкою MEDCONGRESS.

Поделиться:

Нещодавно у Львові відбувся MEDCONGRESS, присвячений темі громадського здоров’я. Учасниками заходу стали лікарі, керівники медичних центрів, представники влади, а модераторкою – ведуча 1+1 Україна, кураторка та голова піклувальної ради ДУ «Школа супергероїв» Наталія Мосейчук

Учасники ділились досвідом та ідеями, як можна запобігти хворобам. Загалом на Львівщині навчають вчителів, соцпрацівників та духовенство розпізнавати тривожні стани у людей. 

«Коли суспільство лихоманить, а нас трусить (будьмо чесними самими із собою), треба говорити максимально відверто. А ще треба, щоб у суспільства завжди була опора. На державні інституції, організації, самоврядування, лідерів. На всіх, хто міг би підтримати ментальне здоров‘я та й загалом громадське здоров‘я цілої нації. Саме стосовно останнього говорили лідери медичної галузі та громадської думки у Львові під час MEDCONGRESS», – зазначила Наталія Мосейчук. 

Наталія Мосейчук на MEDCONGRESS

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча телеканалу 1+1 Україна Наталія Мосейчук спільно з відзначеними вчителями премії Global Teacher Prize Ukraine завітала до «Школи Супергероїв» в «Охматдиті»

Першою була панельна дискусія «Що таке Громадське здоров’я в усіх сферах життя та діяльності громади» за участі начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького,  міського голови Львова Андрія Садового, президента Національної спілки стоматологів Мирона Угрина та директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталії Іванченко-Тімко. 

«Мені випала честь модерувати цей захід і я жодної секунди не пожаліла, що погодилася на пропозицію Олександри Янович. Бо ти виходиш із власної інформаційної бульбашки та потрапляєш в суспільство, яке відроджує себе  просто під час війни. Людей, які простягають руку воїнам, які віддали частину себе за нас, людям з особливими потребами, людям з інвалідністю, багатодітним, переміщеним особам. Я побачила керівників різних медичних ланок, які обговорювали, як зробити нормою в суспільстві дбати про себе. Як впровадити медичне просвітництво. Як поширити успішний досвід реабілітації. Як допомогти регіонам, які цивілізаційно змінюють форму зайнятості, змінюють спосіб життя», – додала Наталія Мосейчук. 

Наталія Мосейчук фото

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук показала, як пройшло відкриття "Школи Супергероїв" у Боярці

До того ж в межах інших панельних дискусій спікери обговорювали значення здорового робочого місця працівників, ментальне здоров’я як ключ до «громадського здоров’я» нації тощо. 

«Війна триває, вона має катастрофічні наслідки для життя та здоров’я наших громадян по всій Україні. Зруйнована медична інфраструктура, розірвані всі ланцюжки постачання ліків. Конгрес – це можливість напрацювати чітку стратегію охорони громадського здоров’я, починаючи зі своєї родини й закінчуючи закладами охорони здоров'я, освіти, підприємствами», – підкреслила Олександра Янович, засновниця проєкту MEDCONGRESS. 

Як пройшов захід можна переглянути у спеціальному матеріалі ТСН за цим посиланням

Наталія Мосейчук виступила ведучою та модераторкою MEDCONGRESS

Новости по теме