Советы психолога: Как отпустить старые отношения и начать новую жизнь

Психологи рассказали, как строить новые отношения, не оглядываясь на прошлое.

Поделиться:

Коли виходиш заміж? Як відповідати на «незручні» запитанняУ проекті «Одруження наосліп-3» на «1+1» ретельно підібрані психологами незнайомці одружуються та отримують унікальний шанс побудувати міцні стосунки та сім'ю.

У другому випуску реаліті свого щастя шукала 33-літня Яна – щаслива мати, яка мріє стати не менш щасливою дружиною. Жінка пережила неочікувану смерть чоловіка, якого вважала ідеальним. Вона й досі не може відпустити це горе, що й заважає їй знайти батька для своєї донечки.

Олена Любченко та Єгор Тополов, психологи та ведучі проекту «Одруження наосліп-3», дали практичні поради, як позбавитися тягаря то болю колишніх стосунків.

ЯК ВИЙТИ ЗАМІЖ САМОТНІЙ МАТЕРІ

Перш за все варто зрозуміти, що присутність дитини у житті жінки не ставить хрест на її особистому житті. Готові до сімейного життя чоловіки з розумінням та любов'ю поставляться до дитини коханої жінки. Обираючи свою половинку, чоловік приймає і її батьків, і дітей, тому приховувати наявність дітей непотрібно.

Якщо ви ще не впевнені, що ці стосунки будуть стабільні, знайомити партнера з дитиною не обов'язково, але приховувати точно непотрібно, – радить психолог Олена Любченко.

У стосунках чоловік та жінка щодня, ніби заключають контракт, погоджуючись на ті умови, що їх пропонує контрагент. Тому не думайте, що питання дитини вирішиться з часом – ви або з'ясовуєте всі питання одразу, або прирікаєте себе на хронічні скандали. 

Якщо чоловік не готовий прийняти самотню матір, – це не означає, що ви непотрібна чи він поганий. Просто умови цього «контракту» не влаштовують вас обох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що очікує жінку, яка сприймає чоловіка, як гаманець.

Поради психолога: Як розпізнати успішного чоловікаЯК ВІДПУСТИТИ СТАРІ СТОСУНКИ ТА ПОГЛЯНУТИ В МАЙБУТНЄ 

Тягар старих стосунків дуже часто не відпускає нас і волочиться слідом, не даючи змоги відкрити для себе нову людину та побудувати міцну сім'ю. Проаналізувавши поведінку героїні проекту Яни, психологи дали декілька порад, як позбутися тіні минулого.

1. Не згадуйте колишніх партнерів. Вашому новому обранцю найменше хочеться чути, якими чудовими чи навпаки негідниками були екс-чоловіки.

Вам залишається або, якби це не було боляче, відпустити старі стосунки, або жити спогадами на самоті, – наголошує психолог.

2. Ніколи не порівнюйте людину з кимось. Особливо це стосується чоловіків – вони це ненавидять. Чоловік повинен відчувати себе єдиним і найкращим. 

Порівнюючи нового чоловіка зі старим, ви не зробите нікого щасливим, – підкреслює Єгор Тополов.

3. Якщо ви маєте дитину від колишнього чоловіка, очевидно, що він назавжди буде частиною вашого життя, проте теперішнього партнера слід відгородити від подробиць вашого колишнього життя. Інакше у нього складатиметься враження, що у стосунках перебуває одразу троє осіб.

4. Переживши болючий розрив чи навіть втрату коханої людини, розпочати нові стосунки буває досить нелегко. Але не поставивши крапку, не можна почати нової історії. Психолог Олена Любченко запропонувала вирішити цю проблему, написавши прощального листа колишньому чоловіку.

Ви можете написати прощального листа, написавши, що ви відчуваєте до людини, як вам без неї, подякувати за все та попрощатися. Прочитайте лист вголос та відпустіть його разом з кульками у небо, – радить Олена Любченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог проекту «Одруження наосліп» розповів, як побудувати міцні стосунки.

Завдяки допомозі наших психологів самотня матір Яна змогла поставити крапку у минулих стосунках та розпочати нову щасливу сторінку свого життя.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 6 помилок, які руйнують стосунки.