Поради психолога: секрет успішних стосунків між чоловіком і жінкою у сучасному світі

Поради психолога: секрет успішних стосунків між чоловіком і жінкою у сучасному світі
кадр із кінофільму "Диявол носить Prada"

Як побудувати вдалі взаємовідносини , якщо жінка заробляє більше чоловіка.

Поделиться:

Потап розповів, які жінки йому подобаютьсяПсихолог та ведуча Олена Любченко, яка зовсім скоро з’явиться у новому сезоні проекту «Одруження наосліп 3», розповіла сайту Ivona, як побудувати успішні взаємовідносини в сучасному світі.

Читайте також: Психолог проекту «Одруження наосліп» розповів, як побудувати міцні стосунки.

Олена Любченко зазначає, що нині усі живуть в світі, у якому мало залишилось місця для традицій, певних стереотипів. Особливо тісно це пов’язано зі стосунками між чоловіком та жінкою.

Якщо у наших батьків і бабусь ще було поняття того, що «нормально» для щасливого шлюбу. Наприклад, він - старше, вона - молодша; він - більше заробляє і має твердий характер; вона - має красиву зовнішність, - то зараз все це абсолютно переплуталося, - запевняє Олена Любченко.

Зараз батьки все менше не дивуються незвичайному вибору своїх дітей. Психологи ж наголошують на тому, що щасливі ті пари, у яких є «компліментарність патологій», тобто коли люди доповнюють один одного.

Якщо вона -  лідер по натурі, людина, яка конкурує в будь-яких стосунках і в усіх відношеннях «повинна перемагати», то цілком логічно, що терплячий чоловік з м'яким, поступливим характером, цілком підійде такий жінці як супутник життя. У такій парі буде мінімум конфліктів, розподіл ролей в сім'ї буде всіх задовольняти і не вноситиме дискомфорт, - наголошує психолог.

Те ж саме стосується і заробляння грошей. Якщо в парі всіх влаштовує, що дружина заробляє більше, якщо розподіл обов'язків (вона - приносить гроші, він - виконує домашню роботу, піклується про дітей та інше) - це свідомий вибір обох сторін і всіх влаштовує домовленість, в парі буде панувати гармонія і щастя.

Подібні союзи існують досить довго і щасливо, якщо кожен з супутників цінує особливості своєї половинки і довго утримується від того, щоб його переробляти.

Зрозуміло, що м'який, поступливий чоловік, просто в силу інстинкту самозбереження, ніколи не стане гордим "ватажком бабуїнів" поруч з жінкою-лідером. Він може втомитися від виховної роботи, «перевиховається» і піде до іншої жінки - з більш м'яким характером, якою він зможе керувати, приймати рішення, брати на себе всі лідерські сімейні обов'язки, - говорить експерт.

Щастя пари набагато більше залежить від того, чи приймаються не зовсім звичні та поширені в більшості пар, якості свого чоловіка, чи влаштовує їх те, що інші не вважають «нормальним». За словами психолога, якщо все добре, то потрібно спокійно жити та радіти своєму життю.

Якщо ж щось гнітить, не задовольняє, дратує в стосунках - шукайте причину, розбирайтеся - перш за все в собі. Міняйте - не іншого, а себе. Щастя можна досягти тільки так, - підкреслює Олена Любченко.

Нагадаємо, не так давно психолог порадив, як не розчаруватися в чоловіках.