Поради психолога: Як не розчаруватися в чоловіках

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» розповіла про причини та шляхи вирішення конфліктів між чоловіком та жінкою.

Поділитися:

7 серіалів про кохання, які можна подивитися за деньПостійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Наталія Підлісна розповіла про стереотипи у стосунках чоловіків та жінок та порадила, як побудувати міцні безконфліктні стосунки.

Більшість жінок вважає, що краще нічого не очікувати від чоловіків, аби не розчаруватися. Проте, з точки зору психології, варто висловлювати свої бажання і бути вдячними принаймні за маленькі кроки на шляху до їх втілення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знову почати довіряти чоловікам.

СТЕРЕОТИПИ У СТОСУНКАХ

З плином часу у свідомості кожної людини складаються певні стереотипи. Кінематограф та ЗМІ закріплюють та навіть аргументують їхню правдивість. Нас переконують, що всі чоловіки невдячні, а жінки не можуть бути розумними.

Якщо не позбутися таких стереотипів, людина приречена жити в обмежених рамках. Такі люди нецікаві ні собі, ні оточуючим. – розповідає Наталя Підлісна.

ЯК НЕ РОЗЧАРУВАТИСЯ У ЧОЛОВІКАХ

  1. Необхідно позбутися стереотипного мислення. Якщо ви апріорі вважаєте чоловіка поганим, то чи варто з ним узагалі будувати стосунки? Із цього випливає, що жінці взагалі не потрібно працювати над відносинами. Все, чим вона займається – це критикування чоловіка. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з агресією.
  2. Використовуйте кожну ситуацію, аби зробити правильні висновки та побудувати стратегію поведінки на майбутнє.
  3. Не перекладайте свою відповідальність на чужі плечі, адже ви такий самий активний суб'єкт відносин, як і чоловік. Завжди варто вести активний діалог.
  4. Якщо ви очікуєте від чоловіка віддачі, не слід перетягувати на себе усі побутові чи сімейні обов'язки. Інакше не дивуйтеся, що у подальшому він і пальцем не поворухне, аби вам допомогти. Ви дали йому зрозуміти, що хочете все робити самі.
  5. Хваліть чоловіків. Дайте їм зрозуміти, що він важливий і потрібний.

Якщо вчора ви сварили чоловіка, що він не купив хліб, а сьогодні він, на вашу думку, купив не такий хліб – з'їште той, що є і скажіть «дякую». – радить Наталя Підлісна.

Ці прості і нібито очевидні поради можуть допомогти зміцнити стосунки й уникнути подальших конфліктів.

Нагадаємо, нещодавно психолог розповідала, як побудувати міцні сімейні стосунки.

Новини по темі