Про симптоми рашизму та "хороших росіян": Акім Галімов розповів історію хвороби росії

Рашизм. Історія хвороби
Акім Галімов про симптоми рашизму та "хороших" росіян — 1+1

Не пропустіть 23 червня о 21:40 на телеканалі 1+1 Україна прем'єру фільму "Рашизм. Історія хвороби"!

Поделиться:

"Рашизм" — термін на позначення новітньої версії фашизму росії, який ще минулого року впровадила Верховна Рада України. У чому ж криються справжні причини російської агресії та жорстокості? В "Сніданку з 1+1" автор історичного проєкту "Рашизм. Історія хвороби" Акім Галімов розповів, на якій стадії рашизму знаходяться росіяни і які головні симптоми цієї хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рашизм не зникне разом з президентом росії", — команда проєкту "Рашизм.Історія хвороби" про основні меседжі нового документального фільму

Звідки пішов рашизм

За словами Акіма Галімова, рашизм росіян походить з їхньої історії, і під впливом часом хвороба перетворилася в агресивну поведінку.

"Ми знаємо, що будь-яка нація формується під впливом своєї історії від того історичного шляху, який проходить. Наприклад, ми, українці, завжди прагнемо свободу. Чому? Тому що ми останні 300-350 років перебували під, скажімо, пануванням інших країн. В нас були козаки, в нас завжди був цей спротив вирватись на волю і це ми демонструємо зараз досі. В росіян абсолютно інша історія. Взагалі будь-яка хвороба має свою причину. Пам'ятаєте серіал Доктор Хаус, дуже класний? Там, де вони шукали першоджерело, причину якихось хвороб. Іноді ці причини не лежали на поверхні. Так само і ми пірнули в російську історію, щоб знайти, які конкретно події, постаті, дії цих постатей вплинули на росіян і під впливом часу це трансформувалося от в таку їхню поведінку."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акім Галімов на допремʼєрному показі “Рашизм. Історія хвороби” розказав, чому важливо подивитись нове історичне розслідування

Які симптоми рашизму

Проведені для фільму дослідження допомогли Акіму та команді з експертами визначити 4 основні симптоми рашизму: 

"Ми дуже грунтовно досліджували це з командою і з експертами. Ми визначили чотири симптоми: агресія, інфантильність, релігійна маячня — те, що відбувається в них, коли ми дивимось на ці церкви, які будуються там з башен, танків тощо. І четвертий симптом — манія величі. Це те, що вони демонструють, коли кажуть, що у всьому винна Європа, масони, люмінати тощо. Вони вважають, що вони там обрані Богом чи ще чимось, кимось. Ну і вони можуть робити те, що вони роблять", — пояснив Акім Галімов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Рашизм. Історія хвороби”: експертом документального проєкту Акіма Галімова стала лауреатка Пулітцерівської премії Енн Аппельбаум та фахівець із пропаганди Пітер Померанцев

Про вплив рашизму та "хороших" росіян

На думку Акіма Галімова, всі росіяни винні у злочинах власної країни і всі вони хворіють на рашизм:

"Ну, я чесно вважаю, що вона (хвороба рашизм - прим. ред) заразила всіх росіян. Я не дуже наразі вірю в історію "хороших русских". Я вважаю, що зараз вони всі підтримують цю війну. Ну, звісно, що це відбувається в тому числі під впливом пропаганди, І це водночас наслідок одного симптому — інфантильності, про який ми говорили. У фільмі буде показана дуже цікава соціологія про те, як росіяни сприймають цю війну. Більшість підтримують вторгнення, якщо цього прагне путін, і водночас не підтримують вторгнення. Якщо раптом путін вирішить, що вторгнення не потрібно, тобто вони завжди роблять, як скажуть з гори. Оце якраз наслідок оцієї інфантильності. Наразі я вважаю, що вони всі інфіковані цією хворобою, і навіть якщо завтра путін, дай Боже, помре чи щось з ними станеться, то кардинально нічого не зміниться. Там потрібні більші зміни в суспільстві, які лише однією змінною влади не відбудуться і ментальність може бути деформована тільки роками".

Дивіться фільм  "Рашизм. Історія хвороби" сьогодні о 21:40 на телеканалі 1+1 Україна.

Новости по теме