"Я не думаю, що нам потрібна строкова служба", — міністр оборони України Олексій Резніков розповів, якою бачить Україну після перемоги

Рік. Харківщина
Олексій Резніков розповів, якою бачить Україну після перемоги — Рік. За кадром — 1+1

Дивіться спецпроєкт Дмитра Комарова «Рік. За кадром» з міністром оборони України Олексієм Резніковим!

Поделиться:

У другому випуску спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром» міністр оборони України Олексій Резніков розповів, якою бачить Україну після перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рік. За кадром": Володимир Зеленський розповів, якою має бути перемога України

Під час інтерв'ю Дмитру Комарову міністр оборони України поділився власним поглядом на те, як жити поруч з таким "сусідом" після перемоги.

"Потрібно нарощувати наш незалежний військово-промисловий комплекс, займатися підготовкою населення з дитинства, щоб вміти чинити спротив. Я не думаю, що нам потрібна строкова служба. Має бути інший підхід, наприклад, аналог швейцарського резервістського варіанту, коли з 18 років обов'язково проходять 2-3-місячні курси військової підготовки. А раз на рік, наприклад, ти приїжджаєш та проводиш час в таборі. Якщо ти проходиш всі етапи навчання, маєш довідки від лікаря, то можеш навіть зберігати вдома стрілецьку зброю. Потрібно не боятися цього. Вогнепальна зброя має бути в руках у населення. Це, до речі, злочинність теж понизить", — вважає Олексій Резніков. 

Також він розповів, що повинно бути після перемоги України в війні з росією.

"Має народитися нова система безпеки в світі. Після перемоги обов'язково має відбутися Нюрнберг 2, повинен бути міжнародний трибунал, де російські злочинці, військово-політичне керівництво отримає свої вироки. Це дуже важливо для історії, нащадків і для них в тому числі. Для мене було б символічно, якби такий Нюрнберг проходив у Харкові або в Маріуполі. Отам вони мають сидіти. І там душі людей, яких вони вбили, з неба мають все це побачити". 

Дивіться більше про найскладніший період повномасштабного вторгнення та подробиці відрядження міністра оборони України в білорусь на перемовини з росією у 2022 році.

Новости по теме