Рік після звільнення: у проєкті «Рік. Херсон» Дмитро Комаров покаже, як живе Херсон сьогодні

Рік. Харківщина
Рік. Херсон: Дмитро Комаров покаже, як живе Херсон сьогодні

Сьогодні на "1+1 Україна" - одразу дві серії документального проєкту "Рік.Херсон".

Поделиться:

Цієї п’ятниці, о 19.00 на 1+1 Україна покажуть одразу два документальних фільми Дмитра Комарова «Рік. Херсон», присвячених річниці звільнення Правобережної Херсонщини та міста Херсон.

Рік.Херсон

В основі документальної авторської роботи журналіста – живі свідчення учасників подій та унікальні історичні моменти, які команді вдалося зафіксувати на камеру.

Так, одразу після звільнення Херсона, Дмитру Комарову вдалося піднятись на Антонівський міст та разом з Даніїлом Ляшуком, позивний Моджахед, зробити його перші кадри. На головній площі міста журналіст зафіксував щасливі емоції людей, які святкували день визволення. Та разом з тим вони поділились спогадами та особистими історіями про життя в окупації.

Рік потому Дмитро Комаров повернувся в Херсон і провів там кілька днів, щоб дізнатись, чим живе місто зараз, та з якими викликами щодня стикаються місцеві жителі.

Рік.Херсон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чому стратегічне значення Чорнобаївки: Дмитро Комаров показав унікальні кадри з аеропорту в документальному проєкті "Рік. Херсон"

Журналіст спілкувався з херсонцями просто на вулиці, їздив в громадському транспорті, побував в дитячому садочку і лікарні, побачив, як під обстрілами працюють комунальники, і як херсонці перетворюють бункери на витвори мистецтва.

«Сьогоднішній Херсон залишає дуже болісні відчуття. З одного боку, ти йдеш вільним містом і всі жахи окупації в минулому. Але при цьому кожної секунди на тебе в будь-якому місці чекає небезпека. Люди бояться виходити на вулиці, знаходитись в квартирі, в магазині, на базарі, тому що скрізь тебе може просто вбити. Незважаючи на це, життя в місті триває. Прибирають вулиці, за маршрутом ходить транспорт, жінки продають городину, тренуються футболісти, а діти продовжують навчання. Херсонці – неймовірні!», - говорить журналіст.

Через рік після звільнення разом з командувачем ОК “Південь” Андрієм Ковальчуком Дмитро Комаров знову побував в безпосередній близькості від Антонівського мосту, в зоні, яка і досі залишається дуже небезпечною та легко прострілюється ворогом. У нових фільмах покажуть ексклюзивні кадри, які вдалося зняти в Херсоні. Також журналіст задокументовані свідчення людей, які ризикуючи власним життям, допомагали переправляти дітей та військових з Лівобережжя на підконтрольну територію України.

Рік.Херсон

Як зізнається Комаров, своєю документальною роботою він хотів показати реальне життя зсередини в Херсоні зараз, а також нагадати українцям про необхідність пам’ятати про тих людей, які досі живуть в окупації і очікують на перемогу.

«Пригадуючи свято на центральній площі Херсона річної давнини, потрібно пам’ятати, як важко тут сьогодні жити кожному мешканцю. Не забуваймо, що Лівобережна Херсонщина досі окупована. І там, на Лівому березі, дуже багато українців, які теж мріють про День звільнення.Ми всі маємо про це пам’ятати і допомагати – кожен чим може», - говорить Комаров.

Життя Херсона зсередини – дивіться у авторському документальному проєкті Дмитра Комарова «Рік. Херсон» сьогодні о 19.00 на 1+1 Україна. Два фільми поспіль.

Новости по теме