Дмитро Комаров розкрив раніше невідомі деталі деокупації міста Ізюм у документальному проєкті "Рік. Харківщина"

Рік. Херсон
Як Ізюм пережив російську окупацію: нові подробиці у фільмі "Рік. Харківщина"

Деокупований Ізюм у документальному проєкті "Рік. Харківщина": нові подробиці.

Поделиться:

На телеканалі "1+1 Україна" цієї п'ятниці о 20:30 вийшла п’ята частина авторського проєкту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина». Документальна робота журналіста присвячена річниці деокупації Харківської області та Слобожанському контрнаступу. Випуски базуються на унікальному журналістському досвіді та ексклюзивному історичному відеоматеріалі. Факти, якими ділиться військове командування з Дмитром Комаровим, часто вперше озвучуються на загал або є маловідомими. У завершальній частині документального циклу глядачі побачили раніше невідомі деталі деокупації міста Ізюм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія захисника, який виріс в так званій ЛНР, але встав на захист України — в документальному проєкті "Рік.Харківщина"

У докумантальному проєкті "Рік. Харківщина" показали процес ексгумації тіл загиблих від рук російських окупантів. В місцевому лісі на околиці Ізюму було виявлено понад 400 могил людей, які загинули через авіаудари, катування та вбивства. Дмитро Комаров також показав, яких руйнувань завдали удари російських окупантів касетними боєприпасами, ракетами по інфраструктурі.

“І от ходили тут російські офіцери з телебаченням і розповідали, що це “нацисти” розстріляли”, — розповів один з місцевих жителів, що займався похованням загиблих у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Достатньо було приїхати в Україну і побачити все своїми очима" — український військовий з так званої ЛНР розповів Дмитру Комарова у випуску "Рік. Харківщина" на "1+1 Україна", чому перестав вірити російській пропаганді та став на захист України

Місцеві жителі гинули у підвалах, а російська пропаганда перекладала відповідальність на Україну.

"Це було в Бучі, це було в Ірпені, в Ізюмі. Щоб всі чітко розуміли, що будь-який супротив буде каратися жорстко. "Будемо вбивати, будемо калічити, навіть цілими сім’ями"", — пояснив дії окупантів начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Куць.

Дивіться повний випуск п’ятої частини авторського проєкту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина».

Новости по теме