Історія захисника, який виріс в так званій ЛНР, але встав на захист України — в документальному проєкті "Рік.Харківщина"

Рік. Херсон
Історія захисника, який виріс в так званій ЛНР, але встав на захист України в — Рік.Харківщина

Хлопець, який багато років ріс під дією російської пропаганди, встав на захист України: вражаюча історія.

Поделиться:

20 жовтня о 20.30 на “1+1 Україна” показали четвертий випуск авторського проєкту Дмитра Комарова "Рік. Харківщина", присвяченого річниці Слобожанського контрнаступу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк відбувається зачищення після деокупації — розповіли у документальному проєкті "Рік.Харківщина"

Дмитро Комаров під час зйомок в Куп’янску зустрів хлопця з Алчевська, який виріс в так званій ЛНР. 24 лютого 2022 року він став на захист України.

"Моє рідне місто — Алчевськ.  Я прожив там до вересня 2021 року. Потім я переїхав в Харків, навчався в університеті".

Хлопцю зараз 19 років. Війна застала його в рідному місті у віці 11 років, і всі ці роки він жив під дією російської пропаганди:

"Я тоді вірив в те, що Азов - це нацисти, що українська армія чинить якісь погані речі, я мріяв тоді, щоб мені али зброю й піти захищати свою землю. Так я тоді вважав". 

Приїхавши на навчання до Харкова і побачивши своїми очима життя там, хлопець зрозумів, що насправді його обманювали російські ЗМІ. Коли почались перші обстріли Харкова, він вирішив стати на захист України в складі Національної Гвардії Збройних Сил України:

"Усі ми ростемо і починаємо розуміти, що десь нас обманювали. Коли я приїхав в Україну, я побачив, що все, що мені говорили, насправді не так. Що люди тут не ненавидять ДНР-ців, ЛНР-ців. Коли я був там, мені говорили, що нас там не чекають, в нас будуть плювати, що нас просто ненавидять в Україні. Я приїхав, а мені посміхались. Приймали як українця. Я просто закохався в Україну. Я почув інші думки. Достатньо було просто приїхати в Україну та побачити все своїми очима. 

У день, коли почали бомбити, я побачив відео, де жінка знімала російський винищувач. В один момент він запустив ракети. Я пам'ятаю, як жінка закричала, а итина заплакала. Тоді я вирішив, що нема чого чекати. Ввечері 24 лютого я вже був у військкоматі, зі зброєю. А 25 лютого нас відправляли на завдання. тоді мені було 18 років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює російська пропаганда на окупованих територіях: пояснили в документальному фільмі "Рік. Харківщина"

Дивіться подробиці Харківського контрнаступу, а також історії евакуації в новому випуску “Рік. Харківщина” на сайті:

(відео)

1+1 Україна в Instagram

1+1 Україна в Facebook

Новости по теме