Как подготовить кожу к зимним холодам: Советы косметолога

Профессиональный косметолог рассказала, как спасти кожу от раздражения зимой.

Поделиться:

Постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний» Ірина Медвєдєва розповіла, як варто доглядати за шкірою восени, аби та не страждала від подразнень взимку.

Топ порад від експерта по догляду за шкірою у різному віціНезважаючи на те, що до зими ще місяць, шкіра вже відчуває пагубний вплив зміни темеператури. Першими симптомами проблем зі шкірою є:

1. Сухість. Повітря з кондиціонерів та різка зміна температури призводить до втрати вологи.

2. Лущення виникає як наслідок сухості, і шкіра починає відділятися від поверхні.

3. Купероз - захворювання, викликане розширенням та ламкістю судин. Трапляється при постійних переходах з теплого приміщення на холодне повітря. За теплої температури судини розширяються і щоки рум'яняться, тоді як при виході на вулицю відразу виникає спазм і судини звужуються. Найбільш вразливою до куперозу є чутлива шкіра. 

Щоб не призвести до наслідків, які треба буде лікувати, краще зайнятися їх профілактикою.

- Аби усунути симптоми сухості та лущення, зробіть пілінг. Змішайте вівсянку грубого помолу, сіль та оливкову олію у рівних пропорціях (4ст. л.) і нанесіть на розпарену шкіру за допомогою жорсткої рукавички. Таким чином сухі компоненти знімають відмерлі клітини шкіри, а олія її зволожує та покриває захисним шаром.

Не намагайтеся змити оливкову олію аж до скрипу шкіри. Вона повинна насититися його вологою та поживними речовинами. 

- Різка зміна температури ─ це стрес для шкіри, а тому вона потребує додаткового живлення. Забезпечити його зможуть жирні поживні креми та особливо кокосова олія. 

Кокосова олія має тверду текстуру, але дотик до шкіри одразу розтопить її.

- Шкіра рук потребує особливого догляду, адже вона найбільше потерпає взимку. Згадайте, скільки разів ви знімаєте рукавички, щоб відповісти на дзвінок чи дістати гроші? Вкрай необхідно завжди мати при собі зволожуючий крем. Хоча б раз на тиждень зволожуйте область навколо нігтів олією для кутикули, щоб нігті росли здоровими та міцними.

Ольга Фреймут радить: «Руки жорстоко виказують вік панянки. Ось чому я свої обливаю кремом. Він у мене скрізь: в автомобілі , у торбинках, біля ліжка, навіть у сумочці подруги.»