Дрова для шашлику: яке пальне зробить м'ясо більш запашним

У програмі Сніданок. Вихідний експерт розповів, на яких дровах найкраще смажити запашний шашлик.

Поделиться:

28 червня в Україні оголошений офіційний вихідний, адже саме в цей день в країні святкується День Конституції України. Це означає, що саме час збиратися на природу і смажити смачні шашлики.

Як зробити ефективний засіб від комарів у домашніх умовахЗазвичай, найбільше уваги приділяють вибору м’яса, а про дрова забувають. Насправді ж, від вибору дрів для шашлику залежить ступінь просмаженості, запах та навіть смак м’яса. У гості Сніданок. Вихідний завітав біохімік Гліб Репіч, який допоміг розібратися, яке паливо варто використовувати для шашлику, а якого варто уникати.

Дрова - це універсальне пальне. Його потрібно вибирати за двома критеріями: багато жару, а також мінімум кіптяви та неприємного запаху.

Обираючи дрова для шашлику, звертайте увагу на розмір, ідеальний розмір поліна - 10-15 см в діаметрі. Також експерт радить обирати дрова без кори, адже вона швидко згоряє, перетворюючись на попіл. При легкому подуві вітру увесь попіл потрапить на м’ясо, що викликає відчуття піску на зубах.

Обирайте лише тверді та сухі дрова, тоді вони не перегорять надто швидко.

5 правил, як організувати найкращий відпочинок на природіНайкраще для приготування шашлику підходять дрова з твердих порід дерев: липа, береза, дуб, бук. Якщо вам до вподоби пікантний аромат м’яса сміливо обирайте дрова з фруктових порід.

Натомість, експерт радить уникати дрів з хвойних порід дерев. Вони містить велику кількість смоли, яка при згоранні дає багато кіптяви і неприємний запах.

Альтернатива дровам - деревне вугілля. Його перевага полягає в тому, що вам не потрібно чекати поки перегорять дрова. Можна відразу розпалювати вугілля і готувати м’ясо. Обираючи деревне вугілля слідкуйте, щоб воно не було надто дрібним, в інакшому випадку вогнище швидко перегорить.

Ви також можете обрати пресоване вугілля, яке вважається найзручнішим видом палива. Завдяки технології виробництва воно невеликого розміру, при цьому довго перегоряє. Отже, щоб посмажити багато м’яса вам не потрібно тягти з собою на природу мішок дрів.

Щоб відпочити на природі без негативних наслідків, звертайте увагу на продукти, які ви берете на пікнік