Рецепт хумусу від Сави Лібкіна і Людмили Барбір

Сава Лібкін і Людмила Барбір презентували шоу «Їжа у великому місті» у програмі «Сніданок. Вихідний».

Поделиться:

У суботу, 10 вересня, в ефірі «Сніданок. Вихідний» відбулася  прем'єра яскравого кулінарного проекту за участю нової телепари Сави Лібкіна і Людмили БарбірЛюдмила Барбір пішла від Сенічкіна до відомого одеського шеф-кухаря.

Видатний одеський шеф-кухар і ресторатор Сава в дуеті з телезіркою, актрисою і справжньою гуцулкою Людмилою тепер щосуботи пропонують глядачам безліч гастрономічних відкриттів і трюків на кухні, які легко можна повторити у себе вдома.

Ці страви стануть коронними на святах, сімейних сніданках чи обідах, ними можна частувати іноземних гостей або навіть включити в меню ресторану. Це їжа великого міста - легка, проста, динамічна, стильна, яскрава, пікантна із застосуванням українських локальних якісних свіжих продуктів.

Українська кухня інтегрується в Європу.  Відтепер щосуботи на телеканалі 1+1 ми розповімо смачну і надихаючу телеісторію про те, що українська кухня може бути модною, улюбленою новим поколінням, враховувати кращий досвід і ідеї світових кухонь, бути трендом і гордістю країни на міжнародному рівні.

Перше блюдо - пюре (хумус) з квасолі з гарбузовим насінням вже спробували і оцінили ведучі «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко і Олександр Попов.

КВАСОЛЕВИЙ ХУМУС ІЗ ТХІНОЮ (РЕЦЕПТ) 

Назва хумус походить від араб. hummus – нут або турецький горох. Це основний інгредієнт страви і природній афродозіак.

ІНГРЕДІЄНТИ

Квасоля "Перлинка" - 200 г

Гарбузове насіння  - 100 г

Соняшникове насіння - 100 г

Соняшникова олія  - 50 г

Часник - 3 зубки

Лимон - 1 шт

Гілочка розмарину

Сіль, перець, паприка

ПРИГОТУВАННЯ

1. Замочити квасолю на ніч. Зранку поставити варитися.

2. Коли квасоля закипить, посолити. Варити ще 30 хв.

3. Зняти цедру з лимона, вичавити сік.

4. Посмажити гарбузове та соняшникове насіння. Змолоти.

5. Додати до насіння часник, цедру лимона і спеції.

6. Злити з квасолі воду.

7. Додати до квасолі оливкову олію, сік лимона. Перемолоти.

8. Додати до квасолі суміш з насіння. Перемішати.

Нагадаємо, що на 1plus1.ua проходить голосування, які молочні продукти варто відправити на експертизу «Життя без обману».

Після оголошення результатів ведучий «Життя без обману» Олексій Душка з'ясує, що наспрадві входить до складу молока, масла та йогуртів, які вибрали користувачі, та відкриє всю правду про їхній склад.