4 простих кроки для відновлення волосся

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Цінні поради та рецепт корисної маски для волосся.

Поделиться:

Весною часто про себе нагадує гіповітаміноз, у результаті якого нам бракує вітамінів, корисних мінералів. Це позначається на стані волосся, воно стає тьмяним та ламким.

Як повернути йому здоров’я в домашніх умовах, розповіла експерт Сніданку з 1+1, лікар-косметолог Ірина Медвєдєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу

1. Температура води, якою ви миєте волосся, не має бути дуже гарячою. Чудовий варіант – це 35-36 градусів. До складу шампуню мають входити рослинні екстракти.

Фото: @zachallia

2. Спершу потрібно привести до ладу зону, яка забезпечує ріст волосся. Для цього ідеально підходить використання ампульних препаратів – концентрованих розчинів вітамінів, мінералів, амінокислот. Щоправда, можна зробити такі корисні комбінації для волосся і власноруч. Наприклад, до оливкового масла додати по краплі розмарину, цитрусового масла, масла троянди, арганове масло, а потім масажними рухами нанести суміш на корені волосся.

3. Користь подарує і полоскання трав’яними відварами (кропива, береза, корінь лопуха).

4. Варто користуватися масками для волосся. Так, Ірина Медвєдєва поділилася рецептом маски з  бородинського хліба, яка чудово очищує волосся. Для цього потрібно розламати хліб, покласти його в емальований посуд, залити окропом і накрити кришкою до ранку. Має утворитися желеподібна маса, яку потрібно нанести на вологе волосся. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як правильно розчісувати і сушити волосся

Новости по теме