Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла, як правильно харчуватися, щоб мати волосся мрії

Поділитися:

Кожна дівчина мріє про блискуче шовковисте волосся. Але якщо нам всередині не вистачає мінералів, білків та жирів - волоссю не допоможуть жодні косметичні засоби. Дієтолог Лора Філіппова розповіла, що потрібно їсти, аби мати здорове волосся. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати вагу під час свят? 9 практичних порад

1. Тваринні білки. Основним структурним елементом волосся є кератин. Існує чимало косметичних засобів, у склад яких входить цей елемент: шампунь, маска, кондиціонер. Але насправді кератин виробляється із продуктів харчування, які ми споживаємо. Яйця, риба та м’ясо - саме ці продукти харчування є джерелом кератину. 

2. Крупи, бобові та овочі. Вони містять корисний для нашого організму вітамін В, контролюють ріст волосся і надають йому здорового вигляду. 

Як тільки сідаєте на дієту, волосся стає тьмяним та ламким, тому що нашому організму не вистачає необхідних елементів: цинку, заліза та кальцію. Навіть якщо ви худнете, харчування повинне бути збалансованим. 

3. Корисні жири. Вони містяться в авокадо, горіхах та морській рибі. Cаме ці жири відповідають за блиск та еластичність волосся. 

Харчуйтесь різноманітно, адже саме тоді організм матиме змогу зібрати повний пазл із вітамінів та мінералів. Нехай ваш раціон буде корисним, а волосся - здоровим та сяючим!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість чіа та годжі: 5 бюджетних суперфудів, які мають бути у вашому раціоні

Новини по темі