5 порад, як правильно розчісувати і сушити волосся

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Лікар-косметолог поділилася порадами правильного догляду за волоссям.

Поделиться:

Розкішне, шовковисте волосся - мрія кожної дівчини. Однак для такого ефекту одних лише засобів для догляду замало. Здоров’я нашого волосся починається, зокрема, із того, як ми його розчісуємо та висушуємо. Як це правильно робити - розповіла лікар-косметолог Ірина Медвєдєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад для здорового і сяючого волосся взимку

1. Після митття волосся шампунем, використовуйте кондиціонер. Коли вода потрапляє на волосину, кутикула розкривається. Волосся стає товщим і легко плутається. Аби повернути волосся у попередній стан, варто користуватися кондиціонером. 

Наносьте кондиціонер по всій довжині волосся. Прочісуйте волосся пальцями або гребінцем із широкими зубцями та заокругленими кінцями, аби розподілити кондиціонер рівномірно,- радить експерт. 

2. Робіть масаж шкіри голови. Під час миття волосся за допомогою гребінця можна зробити масаж шкіри голови, посилити кровообіг та живлення коренів волосся. 

3. Змивати волосся водою варто обережно. Помивши волосся, легко відіжміть зайву вологу і обережно витріть волосся у рушник. 

4. Не спіть із мокрим волоссям. Експерт не рекомендує спати із мокрим волоссям, адже воно швидко заплутається під час сну і вам доведеться знову мити голову. Також ви ризикуєте застудитися, проспавши усю ніч на мокрій подушці. 

5. Розчісувати волосся варто, коли воно у напівсухому стані.  Після розчісування варто нанести термоспрей, що захищатиме від гарячого повітря фену та пересушення волосся. Після цього нанесіть засіб для об'єму. 

6. Зволожуйте волосся за допомогою спеціальних олій. Звичайно, краще не сушити волосся феном. Однак якщо ви не маєте часу, щоб чекати, поки воно висохне, висуште його феном і нанесіть на кінчики зволожуючу олію. 

Така олія допоможе зафіксувати ефект кондиціонеру, а також живитиме волосся полівітамінами, корисними мікроелементами та амінокислотами. Нанесіть трішки олії на центр долоні та масажними рухами втирайте у кінчики волосся. 

7. Включайте фен на середній діапазон температури. Після цього зробіть прохолодну температуру фену і просушіть ще раз все волосся. 

Таким чином, ви нормалізуєте температуру голови та волосся і знімете стрес. Після цього вкладіть волосся за допомогою вирівнювача або плойки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися зі стресом, зайвою вагою та сухим волоссям за допомогою кунжуту

Новости по теме