5 продуктів, вартість яких зросте до Нового року

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Поспішайте придбати незамінні продукти для новорічного столу

Поделиться:

За підрахунками експертів стало відомо, що цього року українцям обійдеться мінімум у 1500 грн. Тому ми вирішили підготувати для вас підбірку найнеобхідніших продуктів, без яких важко уявити новорічний стіл і які слід придбати вже зараз. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меню на Новий рік: Що купити заздалегідь, щоб зекономити

Червона ікра. За 120 г цього продукту доведеться заплатити мінімум 196 грн. Зараз у магазинах ціни на делікатес стартують від 125 грн. 

М’ясні вироби. За 1 кг свинини українцям доведеться заплатити  від 130 до 140 грн. М’ясо стрімко починає дорожчати, але на даний час на ринку ще можна знайти свинину за 100 грн./ 1 кг. Перед святами куряче філе у середньому буде коштувати від 90 грн. за 1 кг. Нині його ще можна купити на 10 грн. дешевше. 

Солодощі, які Дід Мороз приносить дітям під ялинку, цього року теж здивують цінами. Експерти стверджують, що подарункові мішечки із смаколиками, які у минулому році коштували від 96 грн., зараз мають ціну від 120 до 130 грн. 

Цитрусові. Важко уявити новорічний стіл без улюблених мандаринів, адже без них свято буде не таким запашним. Ці фрукти піднімуться у ціні на 5-7 %. 

Шампанське. До 31 грудня його вартість буде 100 грн. за 1 пляшку - і це лише середня ціна. 

Крім ТОП-5 продуктів, що подорожчають, також підніметься у ціні червона риба. Такі ціни змусять українців економити та шукати продукти дешевше. Однак пам’ятайте, що низька вартість не означає хороша якість. Експерти радять бути обережними і краще від чогось відмовитися або купити менше, ніж планували. Шукайте також новорічні акції на знайомі перевірені продукти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню 2018: 5 рецептів, які здивують ваших гостей

Новости по теме