7 порад лікаря, як підготуватися до відпочинку з дитиною

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Педіатр розповів, як уникнути форс-мажорів під час подорожі з малечею.

Поделиться:

Побутують різні думки щодо того, чи варто брати маленьких дітей у подорожі. Якщо ви все ж таки плануєте мандрувати з нащадками, варто перед від’їздом проконсультуватися у дитячого лікаря та грамотно підготуватися до подорожі. Це убезпечить вас від неприємних сюрпризів та допоможе сповна насолодитися відпочинком із найріднішими.

У програмі «Сніданок з 1+1» порадили, як вдало спланувати відпустку з дитиною:

  1. Утримайтеся від поїздок до країн із різкою зміною клімату.
  2. Відпустка має тривати не менше двох тижнів – це сприятиме кращій адаптації дитини до нових умов.
  3. Дотримуйтеся режиму дня.

Якщо дитина маленька, вона їй все ж таки потрібно вдень поспати. Якщо мандрівка на авто, бажано їхати в той час, коли дитина спить. У літаку також варто врахувати те, щоб не було порушення дитячого режиму, - розповідає педіатр Ганна Гнилоскуренко.

  1. Зберіть дорожню аптечку.

Важливо взяти з собою ліки, які найчастіше використовуєте в житті дитини. До прикладу, це можуть бути протиалергійні препарати. Може знадобитися і засіб для регідратації, що сприятиме відновленню водного балансу організму. Також можуть знадобитися жарознижувальні препарати та сонцезахисний засіб, бальзам проти укусів, краплі для очей та для носа, засоби для оброки пошкоджень (перекис водню, вата, бинт).

  1. Стежте за харчуванням дитини, аби уникнути отруєнь.
  2. Уникайте перебування малечі на пекучому сонці.
  3. Зберігайте спокій.

«Потрібно бути спокійними, адже дитина добре реагує не лише на зміну клімату, тощо, а й на психоемоційний стан батьків», - радить лікар.

Новости по теме