Як правильно харчуватися після 40 років
Ольга Карі показала продуктовий кошик 40-річної жінки
У 40 років кжній жінці варто привертати більше уваги своєму здоров’ю, адже в цьому віці гормональна системи змінюється і сповільнюється обмін речовин. Саме тому вкрай важливо правильно і збалансовано харчуватись. Що можна, а чого не можна їсти, якщо вам за 40, у програмі Сніданок з 1+1 розповіла гастрожурналіст і кулінарний блогер Ольга Карі. Отже, щоб мінімізувати погіршення самопочуття ізалишатися у хорошій формі, дотримуйтеся наступних порад.
ВІД ЧОГО ПОТРІБНО ВІДМОВИТИСЯ
Обмежте вживання солодкого та солоного. Пам’ятайте, що сіль затримує рідину, а цукор відповідає за порушення вуглеводного обміну.
Забудьте про солодкі йогурти ,адже цукор чи цукрозамінники у них закислюють організм.
Відмовтеся від цукерок.
Не вживайте вироби, у складі яких є маргарин. Якщо вам хочеться чогось солоденького, приготуйте це самі на найкращій вершковій, а не рослинній олії.
Не пийте молоко.
Хліб вживайте у мінімальній кількості.
Не купуйте копченості і субпродукти.
Виключіть із раціону консервацію.
ЩО МОЖНА ВЖИВАТИ
Хоча б раз на тиждень готуйте собі каші.
Додавайте до ранкового раціону сир та кефір. Але зважайте, що ц продукти не на щодень.
Пийте більше рідини у першій половині дня. Вона виводить токсини з організму і сповільнює старіння шкіри.
Дозволяйте собі свіжу рибу.
Додавайте до страв зелень, їжте імбир, моркву, редиску, огірки, яблука.
Вершкове масло їжте у невеликій кількості. До того ж, тільки тоді, коли переконані, що воно не з пальмової олії, а справжнє.
Вживайте насіння льону та олію з нього, аби зменшити ризик онкологічних захворювань.
Не частіше разу на тиждень їжте червоне м’ясо.
Покращуйте собі настрій якісним чорним шоколадом.
Щоб узяти за звичку корисно харчуватися і правильно їсти в 40, розпочинайте дбати про свій раціон ще в 30 років. І не полишайте спорт. Адже без нього навіть найбільш здорове харчування діятиме лише на 60%.
Дивіться програму Сніданок з 1+1 щоранку в будні в ефірі нашого телеканалу.