Як вибрати недорогий і безпечний обігрівач

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Експерт розповіла, які є види обігрівачів.

Поделиться:

Хоча люта зима ще не настала, однак українці уже мерзнуть у власних оселях та намагаються зігрітися будь-яким способом. Кімнатний електрообігрівач для багатьох став справжнім порятунком.

Сьогодні експерт з побутової техніки для дому Леся Тимченко розповіла, як вибрати якісний недорогий обігрівач.

Обігрівачі поділяються на масляні, інфрачервоні, конвектори та тепловентилятори.

КОНВЕКТОРИ

Найбільший попит мають конвектори, оскільки вони невеликі за розміром та швидко обігрівають кімнату. Проте, на відміну від масляних обігрівачів, конвектори швидко осушують повітря у приміщенні.

МАСЛЯНІ ОБІГРІВАЧІ

Масляні обігрівачі нагрівають оселю на 15–20 хв довше, ніж конвектори. Такі обігрівачі не рекомендовано купувати, якщо у вас вдома маленька дитина. Поверхня обігрівача надто нагрівається і малюк може обпекти руки.

Аби електрообігрівач нагрів усю кімнату, потрібно брати до уваги площу помешкання та потужність приладу.

Вибирати обігрівач потрібно з розрахунку 1 кіловат на 10 квадратних метрів. Якщо ж у вашій оселі працює центральне опалення, ділимо цей параметр навпіл: 500 ват на 10 квадратних метрів

ІНФРАЧЕРВОНІ ОБІГРІВАЧІ

Найменше електроенергії споживають конвектори та інфрачервоні обігрівачі.

Інфрачервоні обігрівачі  призначені для того, щоб зігрівати конкретний предмет. Їх ефективно використовують і на вулиці, і в оселях з високими стелями.

ТЕПЛОВЕНТИЛЯТОРИ

Тепловентилятори найбільш матеріально доступні. Теплий потік повітря можна спрямувати і на оселю, і на людину. Недоліками таких обігрівачів є те, що вони шумно працюють та осушують повітря («спалюють» кисень).

Обігрівач краще ставити біля вікна. Щоб прилад не осушував повітря, перед обігрівачем ставимо зволожувач повітря або тазик з водою

Якісний масляний обігрівач або конвектор обійдеться вам у 500–1500 грн, інфрачервоні обігрівачі – приблизно у 1000–1500 грн. Найдешевші маленькі тепловентилятори, які можна придбати за 200 грн.

Експерт наголошує, що важливо дотримуватися таких основних правил техніки безпеки:

1. Не ставте обігрівачі біля легкозаймистих речей, дитячих ліжечок.

2. Ні в якому разі не можна ставити обігрівач у ванній кімнаті.

3. Не можна на обігрівачах сушити речі.

Також дивіться, як змінились ціни на електричний обігрівач за цей рік.

Новости по теме