Чи варто худнути за дієтою Дюкана: ефективність та шкода методу

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Розповідаємо про одну з найпопулярніших дієт світу.

Поделиться:

Питання: «як швидше скинути зайві кілограми?» – хвилює сучасних жінок та, вочевидь, хвилюватиме і прийдешні покоління. Адже мода на струнке, здорове тіло не минає, а нинішній темп життя не особливо сприяє постійній підтримці гарної фігури.

Тому, перед настанням теплих пір року, відпусткою чи урочистим заходом багато жінок занурюються в Інтернет та вишукують найефективніший метод швидкого схуднення.

Як показує статистика, за кількістю пошукових запитів у 2015 році найпопулярнішим таким методом у світі  є дієта французького лікаря П’єра Дюкана.

СУТЬ ДІЄТИ

Складається з чотирьох фаз: атаки, чергування, що призводять до різкого зниження маси тіла + закріплення та стабілізації, що допомагають утримати результат.

Всього до дієтичного меню входить 100 продуктів (більшість із них – білкові). В цьому контексті лікар радить вживати курятину, індичку, яйця, рибу (але не консервовану), кролятину, яловичину, помідори, броколі, брюссельську капусту тощо. При цьому обмежень стосовно кількості їх вживання немає.

В початковій фазі дієти дозволяється споживати виключно білкові продукти. Згодом поступово додаються вуглеводи. А на останній стадії своєї дієти Дюкан рекомендує навіть деякі жири. Фінальний раціон харчування лікар радить зберігати протягом усього подальшого життя. З однією лише поправкою – якийсь із днів тижня повинен бути суворо білковим.

З поміж інших дана дієта вирізняється ще необхідністю щоденного споживання висівок та відсутністю потреби щоденнл вираховувати калорії.

Як і багато дієтологів, найкращий ефект від своєї програми харчування Дюкан обіцяє за умови  збільшення  фізичних навантажень та переходу до більш рухливого способу життя.

Результативність методу – безсумнівна, як показує статистика, за перший же тиждень дієти люди втрачають від 4 до 10 кг зайвої ваги.

За дієтою П’єра Дюкана свого часу худнули Пенелопа Крус і Кейт Мідлтон, що забезпечило йому світову популярність.

Проте, численні дослідження доводять – у системі правильного харчування «по-дюканівски» не все так гладко.

НЕДОЛІКИ ДІЄТИ ДЮКАНА

1 Недостатня кількість енергії у продуктах харчування.

Все через абсолютну відмову від глюкози, що міститься у фруктах і ягодах.

2 На першому (білковому) етапі організму істотно бракує решти необхідних корисних речовин.

Недостатня кількість вітамінів і мікроелементів призводять до ламкості нігтів і волосся, погіршують роботу шлунково-кишкового тракту.

3. Неприємними наслідками дієти є надлишок білків у організмі, що часто призводить до утворення каменів у нирках і солі в суглобах.

Тож, обираючи для себе програму схуднення, пам’ятайте – чимало людей мають протипоказання до дієти Дюкана. Перед тим, як почати її «практикувати» – обовязково проконсультуйтесь із лікарем.

Новости по теме