Чим корисний мигдаль та цікаві факти про нього, про які ви не знали

Цікаві особливості мигдалю, які вас здивують.
Мигдаль – це другий по вживанню після арахісу. Надзвичайно популярний та корисний продукт. Про його особливості розповіли в сюжеті ранкового проєкту “Сніданок з 1+1”.
Насправді мигдаль – не горіх! Ботаніки запевняють, що – це кісточковий плід. Його найближчі родичі – сливи, персики та абрикоси. Але мʼякоть мигдалю настільки тонка, що висихає після дозрівання плоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаво знати: вчені дослідили, чому лохина синього кольору
Цікаві факти про цей плід:
- В стародавньому Римі він був невід'ємною частиною весільних святкувань. Вважалось, що він приносить молодятам щастя та удачу.
- У Єгипті десертами з мигдалю могли ласувати лише фараони та знать.
- Цей продукт дуже часто додають в косметику – з мигдалю роблять дороге мило та парфуми.
- Він дуже корисний для здоровʼя. Містить багато вітаміну Е, вітаміни групи В, фосфор, марганець, магній, калій та клітковину.
- Мигдаль можна використовувати в якості легкого натурального засобу знеболення.
Більше важливих новин дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит вітаміну Д взимку: які продукти допоможуть подолати втому
Новости по теме
Рецепт донера, который завирусился в TikTok: как приготовить дома сочный ролл с куриным фаршем и овощами
Мифы, из-за которых страдают волосы: врач назвал 4 самых распространенных заблуждения, которые совершает каждый
«Она понимает, кто она» украинский журналист, который встретил дочь Путина в Париже, раскрыл подробности их разговора
Сырные шарики с карамелизированным луком и сметанно-горчичным соусом: рецепт из Сніданку з 1+1