Доступно та просто: апетитна курка з баклажанами від Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Руслан Сенічкін поділиться секретом, як правильно поєднати м’ясо та овочі, щоб страва при цьому не втратила свій смак і корисні властивості.

Поделиться:

Після виснажливого робочого дня  у вас не вистачає часу, щоб приготувати смачну корисну вечерю для родини. Руслан Сенічкін пропонує простий, але водночас вишуканий рецепт курки з баклажанами.

Для приготування вам потрібно:

1. Куряче філе – 800 г.

2. Баклажани – 2 шт.

3. Соєвий соус – 3 ст. л.

4. Цукор – 1 ст. л.

5. Імбир – 1 ст. л.

6. Вода – 60 мл.

7. Винний оцет – 3 ст. л.

8. Часник – 2 зубки.

9. Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.

10. Спеції за смаком.

Спосіб приготування:

1. Очищаємо баклажани від шкірки.

2. Нарізаємо баклажани соломкою.

3. Щоб баклажани не мали гіркуватий смак, овочі треба посолити та залишити на 15 хв.

4. Нарізаємо філе соломкою.

5. Додаємо спеції та ретельно перемішуємо м’ясо.

6. Смажимо м’ясо на рослинній олії до повної готовності.

7. Смажене  готове м’ясо викладаємо на тарілку.

8. У пательні, в якій готували м’ясо, смажимо баклажани.

Важливо: баклажани все у себе вбирають, тому, щоб всередині не було зайвого жиру, перед смаженням рекомендовано обдати їх окропом.

9. Коли баклажани підсмажились, додаємо до них м’ясо.

Готуємо ароматний соус:

1. В окрему тарілку виливаємо та змішуємо воду, винний оцет та соєвий соус.

2. Додаємо цукор.

3. Натираємо імбир та часник.

4. Додаємо кукурудзяний крохмаль.

5. Усе ретельно перемішуємо.

Приготованим соусом заливаємо баклажани та курку. Страва добре смакує з рисом. Любителі прянощів можуть посипати їжу чорним і білим кунжутом.

Також відомий телекулінар наголошує, що баклажани і курка – ідеальне поєднання для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Новости по теме