Як дібрати модний капелюшок за формою обличчя

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Модні літні капелюшки, які личать усім.

Поделиться:

Капелюх спершу вважався не тільки аксесуаром, а й своєрідною візитівкою людини. Демонстрував її статус та фінансовий стан. Солом’яні носили переважно селяни та міська біднота. Багаті та знатні люди одягали лише розкішні убори, прикрашені вовняними та шовковими вставками.

Сьогодні ставлення до цього головного убору дещо інше.

Капелюх – це елемент стилю, він завершує образ. Ставить у ньому крапку, – пояснює дизайнер Тетяна Туча.

КРИТЕРІЇ ВИБОРУ КАПЕЛЮХА:

- Розмір головного убору (має гарно «сидіти», не бути ні великим, ні малим),

- Відповідність формі обличчя (див. вище),

- Відповідність стилю одягу (має гармонійно «вписуватись» за кольором та текстурою).

Капелюхи личать усім, головне – обрати свій за розміром та формою, – радить експерт сніданку з «1+1».

МОДНІ ТРЕНДИ КАПЕЛЮШКІВ СЕЗОНУ 2017

КАНОТЬЄ

В моді ще з минулого року. Улюблений тип капелюшка Коко Шанель. Носять дорослі і діти. Пасуватиме жінкам з формою обличчя «Трикутник» та «Овал».

Однаково гарно виглядатиме як із брюками, так і зі спідницею. Ідеально підійде прихильникам стилю кежуал.

ФЕДОРА

Ця модель копелюшків відрізняється 3-ма вм’ятинами на тулії. Це тренд «унісекс» – підходить жінкам і чоловікам. Особливо пасуватиме людям із формою обличчя «Овал».

ТРІЛБІ

Помітно вищий капелюх, із короткими полями. Пасуватиме жінкам з формами обличчя «Круг» та «Квадрат». Гарно виглядає як елемент стилю кежуал та ідеально гармоніює з джинсами та брюками.

ШИРОКИЙ КАПЕЛЮХ

Постійно в моді. Гарний вибір для пляжного відпочинку, оскільки максимально прикриває обличчя та плечі. Також пасуватиме жінкам з формами обличчя «Круг» та «Квадрат».

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КАПЕЛЮХИ:

У середньовічній Європі прийнято було носити одразу два капелюхи: один, традиційно – на голові,  інший –  мав висіти за спиною людини.

У Великобританії є навіть музей капелюшків королеви Єлизавети ІІ. Він налічує тисячі екземплярів, які вважаються справжнім національним надбанням країни.

Близько 400 тисяч років тому китайська принцеса використала свій капелюшок для промислового шпигунства.

Тоді секрет виробництва китайського шовку був стратегічною таємницею. Красуня в капелюшку з живих квітів вирушила до нареченого за кордон. На прохання коханого вона сховала у головний убір кілька шовковичних черв’яків, що призвело до розкриття комерційного секрету нації.

 

Новости по теме