Михайло Подоляк прокоментував початок контрнаступу в ефірі «Сніданку з 1+1» (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Михайло Подоляк про початок контрнаступу в ефірі ранкового шоу Сніданок з 1+1 - відео

«Ці дії йдуть, вони відбуваються вже і будуть нарощуватись», - коментує радник Офісу президента.

Поделиться:

Щодня з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація студентів: чи можуть вручити повістку у червні

Сьогодні гостем “Сніданку з 1+1” став радник Офісу президента Михайло Подоляк. Він в ефірі ранкового шоу прокоментував атаку дронів на Москву, нічні обстріли та контрнаступ.

Михайло Подоляк, говорячи про атаку дронів на Москву 30 травня, заявив, що не варто цьому дивуватись.

“Це об'єктивний розвиток подій. Війна поступово повертається до російської федерації, тому що такої інтенсивності війна не може інакше закінчитись. Могла закінчитись на 3-й день вторгнення, якби Україна стала на коліна і відразу все віддала, то тоді, безумовно, закінчилось все за сценарієм путіна. Проте, вона буде йти до свого логічного завершення, що призведе до збільшення масштабу та кількості проявів самої війни на території російської федерації. Цей процес вже розпочався. В Білгородській області постійно зростає кількість подібних інцидентів. Не лише на прикордонних територіях, але й у глибині росії, збільшується кількість підривів критичної інфраструктури, а також ексцесів у москві та підмосков'ї”, - зазначив радник Офісу президента.

За словами Михайла Подоляка, зараз в росії йде тестування внутрішньої системи безпеки.

“Атака дронами доводить, що ніхто нічого в росії не контролює. Можна спокійно збільшувати подібний тиск на російсько-політичне й політично-військове керівництво”.

В ефірі “Сніданку з 1+1” радник Офісу президента розповів про запаси ракет в росії та чи підуть на спад нічні обстріли. Як зазначив Подоляк, порівнюючи з обстрілами восени-взимку 2022-2023 р, крилатих ракет стало менше, але це не означає, що у росіян закінчилась зброя.

“Сьогодні вони створюють комбіновану ситуацію - це дрони, балістика, яка йде з брянської області, це керовані авіаційні бомби. З крилатими ракетами в них вже не так добре, як було на початку війни. Безумовно, ресурс виснажується. Щодо балістичних ракет, на жаль, їх трошки більше. Щодо дронів, безумовно, Іран там щось передає, але все це знову ж таки, включно зі снарядами, вже має певну тенденцію до зниження як такого. Вони мають ВПК і щось виготовляють, але це вже не той обсяг виготовлення, який був до війни чи на перших місяцях війни”, - розповів Подоляк.

Прокоментував Михайло Подоляк і постійні розмови про контрнаступ. Він зазначив, відповідні сценарії та напрямки вже затверджено.

“Це поступове наростання тих чи інших агресивних, в доброму сенсі цього слова, дій з боку України, які мають привести до того, що російська оборона просяде. Ці дії йдуть, щось відбувається вже, щось буде нарощуватись. Ми маємо говорити про контранаступ, бо це правильно, тому що це відповідний етап ще раз підкреслюю війни. Не треба боятися. Просто ми не зможемо з вами обговорювати безпосередньо в прямому ефірі, на якому напрямку, о котрій годині, які дії будуть відбуватись. Але те, що вони вже відбуваються, це очевидно. Навіть ті події, які стосуються російської території, вони так чи інакше знижують, наприклад, морально- вольовий стан росії. Тому що вони так і не змогли за 15 місяців побудувати правильно ідеологічне підґрунтя тому, навіщо вони прийшли з такою жорстокою війною на суверенну територію іншої держави”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весілля під час атаки на Київ: військову пару одружили у прямому ефірі "Сніданку з 1+1"

Ранок зі «Сніданком з 1+1» – це невичерпне джерело знань, свіжих актуальних новин та подій, що налаштовує  на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна”, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Нагадаємо, для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме