Нова шахрайська схема: зловмисники крадуть кошти з інтернет-банкінгів

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Що робити, щоб вберегтися від нового виду шахрайств стосовно інтернет-банків.

Поделиться:

Останнім часом у мережі поширюються історії людей, у яких несанкціоновано списуються особисті кошти через додатки інтернет-банків. Як працює новий вид кібер-крадіжки - розповіли експерти спеціально для “Сніданку з 1+1”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаво знати: вчені дослідили, чому лохина синього кольору

Найвірогідніше в таку ситуацію можна потрапити саме через онлайн-шопінг. Фахівці пояснюють, що неперевірені сайти можуть бути фішинговими, і ви власноруч введете необхідні дані зловмисникам. Фішинг – це такий вид кібератак, в якому зловмисники намагаються отримати конфіденційну інформацію, таку як паролі чи кредитні картки, шляхом видавання себе за довірену особу або організацію. Зазвичай шахраї для цього використовують  фішингові листи або створюють підроблені веб-сайти. Щоб вберегти себе від такого шахрайства, ігноруйте підозрілі електронні листи, уникайте негайного реагування на непередбачувані повідомлення та здійснюйте покупки на перевірених сайтах.

Але злочинці можуть вдаватись до зламування і таким способом вкрасти необхідну інформацію. Тож навіть на перевірених сайтах може статись витік даних. Експерти з кібербезпеки зазначають, що законодавство не забовʼязує постраждалі від зламу компанії попереджати про це широкий загал. Вони не мусять повідомляти клієнтів про те, що є загроза витоку персональних або платіжних даних. 

В таких ситуаціях на 100% убезпечити себе неможливо. Спеціалісти радять мати окрему віртуальну картку, на яку в разі потреби можна перевести гроші. І тільки нею здійснювати оплату в інтернет-магазинах. Якщо не зберігати гроші на карті, то і шахраям стягнути з неї буде нічого.

Більше важливого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухвалено законопроєкт про легалізацію медичного канабісу: деталі

Новости по теме