Поради лікаря-педіатра: як правильно пройти медогляд перед школою

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Лікар-педіатр Тетяна Веселова дала поради стосовно профілактичного медичного огляду школярів перед початком навчального року.

Поделиться:

Поради батькам: Як вибрати якісну шкільну формуЩороку перед початком навчального року варто робити профілактичний медогляд дітей. Однак це завдання не з простих: потрібно вистояти багатогодинні черги і витратити на процедуру огляду декілька днів.

В гості програми Сніданок з 1+1 завітала лікар-педіатр Тетяна Веселова, яка розповіла, чому до медогляду не потрібно ставитися формально та на що потрібно звернути увагу.

Бланк для оформлення дитини в школу видають щороку навесні. Відповідно, у батьків є три місяці на профілактичний медичний огляд. Оскільки діти в різному віці розвиваються по-різному, варто зважати на стрибки росту у фізичному плані і щороку проходити огляд.

У першому, п'ятому та дев'ятому класі потрібно пройти медогляд у хірурга, ортопеда, стоматолога, окуліста та педіатра. Окрім цього, дітям потрібно зробити загальний аналіз крові. Учням інших класів достатньо довідки від педіатра.

Надзвичайно важливо щороку перевіряти зір, слух та контролювати вагу і зріст.

Кожна дитина має унікальний розвиток, саме тому лікар радить консультуватися зі своїм педіатром стосовно особливих аналізів чи перевірок, що має пройти учень перед школою.

Читайте, як вибрати модну форму для хлопчиків і дівчаток для нового шкільного року

Новости по теме