Советы психолога: Как построить крепкие семейные отношения

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Психолог обьяснила, почему мужчины боятся брака, и как построить крепкие отношения.

Поделиться:

Статистика говорить про те, що все більша кількість чоловіків надають перевагу «гостьовому шлюбу» − ніяких обов'язків, штампу в паспорті, а лише зустрічі «на вимогу». Вони вбачають у шлюбі посягання на власну свободу, час та гаманець. Багато хто може десятиліття перебувати у стосунках, але так і не оженитися через бажання спочатку стати на ноги, купити квартиру, машину та інші соціальні блага.

Олена Шоптенко розповіла, чому не хоче вдруге святкувати весілляПостійний есперт програми «Сніданок з 1+1» Наталя Підлісна розповіла про найчастіші причини небажання чоловіків одружуватися, стереотипи жінок та підвалини щасливого шлюбу.

ПРИЧИНИ ВІДМОВИ ЧОЛОВІКІВ ВІД ШЛЮБУ

  1. Як казав дідусь Фрейд: "Всі ми родом з дитинства", − тому очевидно, що дорослі проблеми беруть початок у дитячі роки. Якщо будучи маленьким хлопчиком, чоловік став свідком неблагополучних стосунків у сім'ї − це безсумнівно відіб'ється на його уявленні про шлюб.
  2. Травма у зрілому віці має місце, коли чоловік зазнав невдач у шлюбі і розчарувався у ньому, як у соціальному інституті. Виникає фобія повторити ті самі помилки.
  3. Інфантилізм (з англ. дитячий, незрілий) полягає у тому, що чоловік боїться брати на себе відповідальність. Тобто він не відчуває себе готовим до шлюбу.
  4. Чоловіки-мрійники, які чекають на ідеальну жінку, образ якої створили у своїй голові.
  5. Чоловіки, які повністю розчаровані в інституті шлюбу. Вони переконані, що одруження не несе жодних позитивних наслідків та не надає соціального захисту.

Жіноча сторона розділилась на 2 табори: перший консервативно вважає шлюб гарантією соціального захисту, а другий − здобуває цей захист сам шляхом освіти та самореалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як насправді закохуються чоловіки.

ЯК ПІДШТОВХНУТИ ЧОЛОВІКА ДО ОДРУЖЕННЯ

Перш за все, слід побудувати щирі відносини, в яких кожен із партнерів зможе бути відкритим та говорити про свої колишні проблеми. Якщо травми справді серйозні, підштовхніть кохану людину звернутися за психологічною допомогою.Минуле нікуди не дінеться, тому краще прийняти його і зрозуміти, чому воно нас вчить.

Багато жінок здійнсюють помилку, намагаючись перевиховати чоловіка. Це провальна справа, адже змінювати чоловіка можна лише до 2-х років. Одразу проясніть, що ви обидва хочете від стосунків. І якщо ваші бачення розходяться, не намагайтеся скласти пазл з різних коробок. 

Загалом люди знаходять відображення свого кохання у 5-ти речах:

  1. Якісно проведений час разом.
  2. Похвала.
  3. Подарунки.
  4. Слугування чужим потребам.
  5. Фізична близькість.

Зазвичай особа надає пріоритет 2-м з 5-ти вищевказаних факторів. Пара може скластися, якщо вона має хоча б одну спільну цінність.

Правило 9 місяців і 2-х спроб: якщо протягом цього часу чоловік ухилявся від ваших спроб поговорити про одруження, то на позитивний результат можете не чекати.

Рецепт щастя простий та універсальний: любіть себе та цінуйте те, що вам дарує доля. Змусивши партнера одружитися, ви не станете щасливою подружньою парою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька зізналася, коли буде поповнення в її молодій сім'ї.

Новости по теме