Вбрання Каті Осадчої потрапило на унікальну виставку української моди

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

200 моделей одягу та авангардні арт-об’єкти – у «Мистецькому арсеналі» стартувала модна виставка.

Поделиться:

Сьогодні, 15 червня, у залах київського «Мистецького арсеналу» відкривається виставка «ІN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності». 40 українських фешн-дизайнерів. 200 моделей одягу та арт-об’єкти авангардної моди – усе це можна побачити в межах цікавої експозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мати 5 речей і завжди бути стильною: Поради стиліста

 

Відвідувачі виставки дізнаються про українське суспільство через призму одягу українських дизайнерів.

Це ретроспектива того, як змінювалася українська мода впродовж 25 років. Одяг – це дзеркало кожного з нас. Ми впізнаємо себе в тому, в чому бачимо, – пояснює директор «Мистецького Арсеналу» Олеся Островська-Люта.

Історію незалежної України умовно поділили на три періоди, кожен з яких представлений кількома залами.

1991–1997 роки – нові свободи та нова еліта. Саме в цей час сформувалися перші приватні будинки моди в Україні та з’явилися молоді авангардні дизайнери.

1997–2010 роки – початок діалогу з національною традицією та зародження українського гламуру. У цій залі можна прицільно роздивитися сукні дружини третього президента України Катерини Ющенко.

Саме Катерина Ющенко почала моду на українське в одязі. За каденції Віктора Андрійовича всі жінки-політики та жінки політиків зрозуміли, що сукня з національними мотивами – це найкраще вбрання для урочистої події, – говорить куратор виставки Зоя Звиняцьківська.

 

У залі гламуру представлені вбрання українських зірок, зокрема, ведучої «1+1» Катерини Осадчої, співачок Ірини Білик, Євгенії Власової. Тут навіть оселився кінь Ольги Полякової.

В останній залі виставки можна зазирнути в майбутнє – дізнатися, які модні тренди ось-ось полонять світ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 універсальних речей, які «врятують» будь-який гардероб улітку

Новости по теме