Ягідний трайфл із соусом «Сабайон» від Едуарда Насирова

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтесь, як готувати цей надзвичайний десерт із сезонних фруктів та ягід.

Поделиться:

Тут викладені шарами: бісквіт, крем зі збитих вершків та фруктово-ягідне наповнення, разом вони створюють ідеальну літню композицію.

Інгредієнти:

- Полуниця – 1,5 склянки.

- Інші ягоди – 1 склянка.

- Некторин – 2 шт.

- Мята – кілька гілочок.

- Лимон – половинка.

- Цукрова пудра – 3 ст.л.

- Біле вино десертне – 200 мл.

- Жовток – 5 шт.

- Цукор – 2/3 склянки.

- Екстракт ванілі – 1 ч. л.

- Печиво савоярді – за смаком.

- Вершки (33%) – 200-300 мл.

Приготування:

1. Збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою та ваніллю. Отриманий крем кладемо в холодильник на 1 годину.

2. Миємо ягоди та фрукти і протягом 5 хв. маринуємо їх із прянощами та цукром або медом.

Нектарин у Китаї називають «жартом природи», це зовсім не гібрид сливи й абрикоса, як дехто вважає.

Це просто «лисий персик», який утворився в Китаї самостійно, без селекціїї. За легендою нектарин – це фрукт із західної частини Раю, який подарували людям боги.

3. Готуємо соус «Собайон»: збиваємо до білого кольору жовтки з цукром, вливаємо вино та кладемо в мисочку на водяну баню. Збиваємо до загущення.

Відмінна ознака соуса – легка та повітряна структура. Фактино, це пінка з заварного ванільного крему.

Готується не складно, головне – робити це на водяній бані та безперервно помішувати вінчиком.

Печиво саваярді можна замінити на домашній ванільний бісквіт чи бюджетне бісквітне печиво, наприклад «Дамське».

4. Кілька шматочків печива викладаємо в десертні  вазочки, поливаємо невеликою кількістю крему, зверху викладаємо мариновані фрукти та ягоди і знову поливаємо кремом.

Готову страву прикрашаємо листочками м’яти.

Новости по теме