Ягідний трайфл із соусом «Сабайон» від Едуарда Насирова
Дізнайтесь, як готувати цей надзвичайний десерт із сезонних фруктів та ягід.
Тут викладені шарами: бісквіт, крем зі збитих вершків та фруктово-ягідне наповнення, разом вони створюють ідеальну літню композицію.
Інгредієнти:
- Полуниця – 1,5 склянки.
- Інші ягоди – 1 склянка.
- Некторин – 2 шт.
- Мята – кілька гілочок.
- Лимон – половинка.
- Цукрова пудра – 3 ст.л.
- Біле вино десертне – 200 мл.
- Жовток – 5 шт.
- Цукор – 2/3 склянки.
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
- Печиво савоярді – за смаком.
- Вершки (33%) – 200-300 мл.
Приготування:
1. Збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою та ваніллю. Отриманий крем кладемо в холодильник на 1 годину.
2. Миємо ягоди та фрукти і протягом 5 хв. маринуємо їх із прянощами та цукром або медом.
Нектарин у Китаї називають «жартом природи», це зовсім не гібрид сливи й абрикоса, як дехто вважає.
Це просто «лисий персик», який утворився в Китаї самостійно, без селекціїї. За легендою нектарин – це фрукт із західної частини Раю, який подарували людям боги.
3. Готуємо соус «Собайон»: збиваємо до білого кольору жовтки з цукром, вливаємо вино та кладемо в мисочку на водяну баню. Збиваємо до загущення.
Відмінна ознака соуса – легка та повітряна структура. Фактино, це пінка з заварного ванільного крему.
Готується не складно, головне – робити це на водяній бані та безперервно помішувати вінчиком.
Печиво саваярді можна замінити на домашній ванільний бісквіт чи бюджетне бісквітне печиво, наприклад «Дамське».
4. Кілька шматочків печива викладаємо в десертні вазочки, поливаємо невеликою кількістю крему, зверху викладаємо мариновані фрукти та ягоди і знову поливаємо кремом.
Готову страву прикрашаємо листочками м’яти.