Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Ягідний трайфл із соусом «Сабайон» від Едуарда Насирова

Дізнайтесь, як готувати цей надзвичайний десерт із сезонних фруктів та ягід.

Англійський десерт, який дещо нагадує традиційний італійський тірамісу. За рецептом, тут викладені шарами: бісквіт, крем зі збитих вершків та фруктово-ягідне наповнення. Разом вони створюють ідеальну літню композицію.

Інгредієнти:

- Полуниця – 1,5 склянки.

- Інші ягоди – 1 склянка.

- Некторин – 2 шт.

- Мята – кілька гілочок.

- Лимон – половинка.

- Цукрова пудра – 3 ст.л.

- Біле вино десертне – 200 мл.

- Жовток – 5 шт.

- Цукор – 2/3 склянки.

- Екстракт ванілі – 1 ч. л.

- Печиво савоярді – за смаком.

- Вершки (33%) – 200-300 мл.

Приготування:

1. Збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою та ваніллю. Отриманий крем кладемо в холодильник на 1 годину.

2. Миємо ягоди та фрукти і протягом 5 хв. маринуємо їх із прянощами та цукром або медом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти Едуарда Насирова: Броколі під соусом «Руй»

Нектарин у Китаї називають «жартом природи». Але це зовсім не гібрид сливи й абрикоса, як дехто вважає. Насправді – це «лисий персик», який утворився в Китаї самостійно, без селекціїї. За легендою нектарин – це фрукт із західної частини Раю, який подарували людям боги, –  розповідає Едуард Насиров.

3. Готуємо соус «Собайон»: збиваємо до білого кольору жовтки з цукром, вливаємо вино та кладемо в мисочку на водяну баню. Збиваємо до загущення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 освіжаючих десертів, які легко приготувати вдома

Відмінна ознака соусу – легка та повітряна структура. Фактино, це пінка з заварного ванільного крему.

Готується не складно, головне – робити це на водяній бані та безперервно помішувати вінчиком.

Печиво саваярді можна замінити на домашній ванільний бісквіт чи бюджетне бісквітне печиво, наприклад «Дамське».

4. Кілька шматочків печива викладаємо в десертні  вазочки, поливаємо невеликою кількістю крему, зверху викладаємо мариновані фрукти та ягоди і знову поливаємо кремом.

Готову страву прикрашаємо листочками м’яти.

Більше новин