5 порад від юриста, якщо у салоні краси вам завдали шкоди

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Юрист розповів, що робити, якщо стався неприємний інцидент у салоні краси

Поделиться:

Опіки на шкірі від фарби, пошкоджене та пересушене волосся - навіть у найдорожчих перукарнях ви не застраховані від можливих неприємних інцидентів. Неправильний процес фарбування волосся або неякісні матеріали можуть викликати серйозні проблеми зі здоров’ям. У такому разі потрібно одразу звернутися до лікаря і прислухатись до порад юристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за фарбованим волоссям

1. Висновок лікаря буде фіксуватися у відповідних інстанціях. Потрібно простежити, щоб у висновку лікаря було вказане ваше ім’я та прізвище, печатки лікаря та закладу, а також зафіксований той факт, що ви звернулися у лікарню через отримані в салоні послуги.

Після отримання документу звертайтеся до Держпродслужби, також можна подати заяву в прокуратуру.

2. Збирати всі наявні докази, що зможуть довести вашу правоту. Пам’ятайте, що вам краще зафіксувати усі збитки та витрати, зібрати чеки, записати проміжок часу, який ви провели у салоні. Це згодиться у майбутньому для того, щоб мати докази для пред’яви претензій.

3. При наявності доказів не бійтеся звертатися із претензіями до салону. За законом салон краси може компенсувати збитки добровільно.

Ви маєте право повернути вартість послуги, а також відшкодувати збитки і отримати компенсацію завданих моральних страждань.

4. Якщо салон не погоджується добровільно сплатити компенсацію, сміливо звертайтеся до суду. Пред’явіть ваші докази юристу і починайте судовий процес.

5. Виконуйте ряд правил перед тим, як йти у новий чи вже перевірений салон краси. Переконайтеся, що фарба для волосся має відповідний сертифікат та висновок гігієнічної експертизи.

Клієнт має право запитувати про ці документи і йому зобов’язані їх пред’явити.

Майстр повинен перевірити клієнта на алергічну реакцію. Це зменшить ризик появи опіків та пересушення волосся.

Будьте обережними та уважними. Залишайтеся красивими та здоровими, прислухавшись до порад експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як вибрати нешкідливу фарбу для волосся

Новости по теме