5 оригінальних рецептів солодких млинців на Масляну
Найкращі рецепти солодких млинців, які можна приготувати на «посиденьки зовиці».
Простий рецепт млинців із грибами та сиромУ суботу, на 6 день Масниці, який ще називають «посиденьками зовиці», за традицією всі ходять у гості та з веселим настроєм проводжають зиму.
Існує також повір’я, яке говорить про те, що в цей день молода невістка повинна запрошувати в гості сестру чоловіка (зовицю) та пригощати її смачними млинцями.
Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів солодких млинців, якими можна поласувати у колі родини.
Читайте також: Як святково прикрасити стіл на Масляну та зробити ляльку-мотанку.
1. МЛИНЦІ-СУФЛЕ
Інгредієнти:
Яйця – 6 шт.
Класичний йогурт – 200 мл
Сіль за смаком
Цукор – 1 ст.л.
Розпушувач
Борошно – ½ склянки.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ-СУФЛЕ
- Білки яєць відділити від жовтків. Жовтки збити в окремій мисці.
- Йогурт вилити до жовтків, посолити, додати цукор та перемішати.
- Вкинути розпушувач та півсклянки борошна, перемішати вінчиком.
- Білки збити в окремій мисці до появи густої піни і додати в основу для тіста. Усе перемішати до однорідної маси.
- Розігріти пательню, посмажити млинці з обох боків по кілька хвилин.
2. БАНАНОВІ МЛИНЦІ
Інгредієнти:
Борошно – 250 г
Розпушувач для тіста – 1 ст.л
Цукрова пудра – 2 ст.л
Яйце – 2 шт.
Вершки – 1 склянка
Рікота – 150 г
Банан – 200 г.
ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНАНОВІ МЛИНЦІ
- Просіяти борошно та змішати його з розпушувачем та цукровою пудрою.
- В окремій мисці змішати вершки з яйцями та рікотою.
- До сухої суміші поступово ввести молочну суміш, постійно помішуючи її.
- До тіста додати порізані банани. Перемішати.
- Посмажити млинці на розігрітій пательні з кількома краплями олії.
Читайте також: «Тещині млинці»: 5 рецептів для святкового столу.
3. ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ
Інгредієнти:
Яйця – 2 шт.
Молоко – 400 мл.
Цукор – 2 ст.л.
Какао – 2 ст.л.
Оливкова олія – 2 ст.л.
Борошно – 300 г.
Сіль.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ
- Змішати яйця з молоком, дрібкою солі та цукром.
- До суміші додати какао та олію. Перемішати.
- Поступово ввести борошно до сухої речовини, постійно помішуючи тісто.
- Змастити пательню олією та посмажити млинці.
- Для подачі можна використовувати цукрову пудру.
Читайте також: Настя Каменських поділилася рецептом дієтичних млинців.
4. МЛИНЦІ ІЗ СИРОМ ТА ВИШНЕЮ
Інгредієнти:
Молоко – 400 мл
Яйця – 2 шт.
Олія – 2 ст.л.
Сіль – ½ ч.л.
Цукор – 2 ст.л.
Картопляний крохмаль – 200 г
ДЛЯ НАЧИНКИ
Сир домашній – 300 г
Сушена або в’ялена вишня – 200 г
ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ ІЗ СИРОМ ТА ВИШНЕЮ
- Молоко вилити у миску чи блендер, туди ж розбити 2 яйця. Усе збити.
- Додати у масу олію, дрібку солі, цукор та крохмаль. Перемішати до однорідної консистенції.
- Посмажити млинці з обох боків на пательні.
- Сир пропустити через сито, додати до нього вишні та перемішати.
- Готову начинку викласти на млинці та загорнути в мішечки, закріпивши зубочисткою.
5. МЛИНЦІ-ТІРАМІСУ
Інгредієнти:
Яйця – 3 шт.
Ваніль – 3 ч.л.
Масло вершкове – 3 ст.л.
Кава «Еспресо» - 4 ст.л.
Вершки 35% - 100 мл
Сир маскарпоне – 125 г
Цукор – 4 ст.л.
Молока – 250 мл
Борошно – 400 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Какао-порошок – 2 ст.л.
Сіль
Сода – ½ ч.л.
Шоколад – 50 г.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ-ТІРАМІСУ
- В миску розбити яйця, туди додати ваніль, 3 ложки розтопленого масла та каву. Усе змішати до однорідної консистенції.
- Вершки вилити в окрему миску, вкинути туди сир маскарпоне, 2 ложки цукру та збити блендером. Крем помістити в холодильник на кілька хвилин.
- Молоко вилити в іншу миску, додати до нього борошно, розпушувач, 2 ложки цукру, дрібку солі та трохи соди. Усе перемішати до однорідної консистенції.
- Змішати кавову суміш з основою для тіста. Посмажити з готового тіста млинці.
- Кожен млинець змастити по черзі кремом та викласти у вигляді тортика. Зверху посипати тертим шоколадом.
Нагадаємо, нещодавно на сайті 1+1 порадили 7 рецептів млинців на кожен день.