Простий рецепт млинців із грибами та сиромУ суботу, на 6 день Масниці, який ще називають «посиденьками зовиці», за традицією всі ходять у гості та з веселим настроєм проводжають зиму.

Існує також повір’я, яке говорить про те, що в цей день молода невістка повинна запрошувати в гості сестру чоловіка (зовицю) та пригощати її смачними млинцями.

Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів солодких млинців, якими можна поласувати у колі родини.

Читайте також: Як святково прикрасити стіл на Масляну та зробити ляльку-мотанку.

1. МЛИНЦІ-СУФЛЕ

Інгредієнти: 

Яйця – 6 шт.

Класичний йогурт – 200 мл

Сіль за смаком

Цукор – 1 ст.л.

Розпушувач

Борошно – ½ склянки.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ-СУФЛЕ

  1. Білки яєць відділити від жовтків. Жовтки збити в окремій мисці.
  2. Йогурт вилити до жовтків, посолити, додати цукор та перемішати.
  3. Вкинути розпушувач та півсклянки борошна, перемішати вінчиком.
  4. Білки збити в окремій мисці до появи густої піни і додати в основу для тіста. Усе перемішати до однорідної маси.
  5. Розігріти пательню, посмажити млинці з обох боків по кілька хвилин.

 

   2. БАНАНОВІ МЛИНЦІ

Інгредієнти: 

Борошно – 250 г

Розпушувач для тіста – 1 ст.л

Цукрова пудра – 2 ст.л

Яйце – 2 шт.

Вершки – 1 склянка

Рікота – 150 г

Банан – 200 г.

ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНАНОВІ МЛИНЦІ

  1. Просіяти борошно та змішати його з розпушувачем та цукровою пудрою.
  2. В окремій мисці змішати вершки з яйцями та рікотою.
  3. До сухої суміші поступово ввести молочну суміш, постійно помішуючи її.
  4. До тіста додати порізані банани. Перемішати.
  5. Посмажити млинці на розігрітій пательні з кількома краплями олії.

Читайте також: «Тещині млинці»: 5 рецептів для святкового столу.

3. ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ

Інгредієнти: 

Яйця – 2 шт.

Молоко – 400 мл.

Цукор – 2 ст.л.

Какао – 2 ст.л.

Оливкова олія – 2 ст.л.

Борошно – 300 г.

Сіль.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ

  1. Змішати яйця з молоком, дрібкою солі та цукром.
  2. До суміші додати какао та олію. Перемішати.
  3. Поступово ввести борошно  до сухої речовини, постійно помішуючи тісто.
  4. Змастити пательню олією та посмажити млинці.
  5. Для подачі можна використовувати цукрову пудру.

Читайте також: Настя Каменських поділилася рецептом дієтичних млинців.

4. МЛИНЦІ ІЗ СИРОМ ТА ВИШНЕЮ

Інгредієнти: 

Молоко – 400 мл

Яйця – 2 шт.

Олія – 2 ст.л.

Сіль – ½ ч.л.

Цукор – 2 ст.л.

Картопляний крохмаль – 200 г

ДЛЯ НАЧИНКИ

Сир домашній – 300 г

Сушена або в’ялена вишня – 200 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ ІЗ СИРОМ ТА ВИШНЕЮ

  1. Молоко вилити у миску чи блендер, туди ж розбити 2 яйця. Усе збити.
  2. Додати у масу олію, дрібку солі, цукор та крохмаль. Перемішати до однорідної консистенції.
  3. Посмажити млинці з обох боків на пательні.
  4. Сир пропустити через сито, додати до нього вишні та перемішати.
  5. Готову начинку викласти на млинці та загорнути в мішечки, закріпивши зубочисткою.

5. МЛИНЦІ-ТІРАМІСУ

Інгредієнти: 

Яйця – 3 шт.

Ваніль – 3 ч.л.

Масло вершкове – 3 ст.л.

Кава «Еспресо» - 4 ст.л.

Вершки 35% - 100 мл

Сир маскарпоне – 125 г

Цукор – 4 ст.л.

Молока – 250 мл

Борошно – 400 г

Розпушувач – 1 ч.л.

Какао-порошок – 2 ст.л.

Сіль

Сода – ½ ч.л.

Шоколад – 50 г.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ-ТІРАМІСУ

  1. В миску розбити яйця, туди додати ваніль, 3 ложки розтопленого масла та каву. Усе змішати до однорідної консистенції.
  2. Вершки вилити в окрему миску, вкинути туди сир маскарпоне, 2 ложки цукру та збити блендером. Крем помістити в холодильник на кілька хвилин.
  3. Молоко вилити в іншу миску, додати до нього борошно, розпушувач, 2 ложки цукру, дрібку солі та трохи соди. Усе перемішати до однорідної консистенції.
  4. Змішати кавову суміш з основою для тіста. Посмажити з готового тіста млинці.
  5. Кожен млинець змастити по черзі кремом та викласти у вигляді тортика. Зверху посипати тертим шоколадом.

Нагадаємо, нещодавно на сайті 1+1 порадили 7 рецептів млинців на кожен день.