Магія трав: Рослини для чаю, що «окриляє»

Дізнавайтеся більше про рослини для чаю, що відновить сили та подарує бадьорість.

Поделиться:

У книзі «Сніданки в саду» експерт Наталія Підлісна поділилася корисною інформацією про трав’яні чаї. Особливо цінними поради стануть для охочих менше пити каву у спеку.

Якщо ви маєте сад, значить, ви маєте всі потрібні вам інгредієнти для ранкового чаю. Адже це – будь-який відвар трав, рослин і квітів. Ми наводимо найпростіші приклади. Ваш сад і ліс неподалік – найкращі зберігачі чайної сировини.

Читайте також: Квітковий етикет: Які букети і кому дарувати.

 

 

Чай мусить працювати на вас, вирішувати ваші життєві завдання, – переконана Наталя Підлісна.

 

То ж для чого люди вранці п’ють чай? А для того, щоб:

- надати тонусу організму;

- профілактувати захворювання, зміцнити організм;

- розслабити себе перед напруженим днем;

- отримати потужні смакові відчуття;

- зблизити родину й зберегти традицію.

І саме про рослини, які допоможуть вам у вирішенні ваших ранкових завдань, ми вам і розкажемо.

ЦИТРИНА

Цитрина. Це рослина далекосхідної флори, яка добре прижилася в наших садах. Гарні ліани дають дивовижні за хімічним складом ягоди. Вони знижують сонливість, підвищують працездатність. У цитрині цінне все – і листя, і стебла, і плоди. Для чаю беруть як свіжу, так і сушену сировину. Цитриновий чай із листя та стебла має слабкий лимонний смак. Із ягід – дуже сильний аромат і складний багатий смак.

Цитрину не можна вживати в другій половині дня, зокрема перед сном. Чай не рекомендують гіпертонікам.

ГОЛОВАТЕНЬ КРУГЛОГОЛОВИЙ

Головатень круглоголовий. Головатень – це синюваті схожі на колючки шароподібні квіти. У нього беруть круглі суцвіття з насінням. Їх висушують і заварюють ароматний чай зі смаком степових трав. Головатень стимулює м’язи та підвищує працездатність тих, хто працює фізично.

Однак головатень круглоголовий також не можна вживати перед сном.

ЕХІНАЦЕЯ ПУРПУРОВА

Ехінацея пурпурова. Це квіти рожево-бузкового кольору. Це дуже потужний імуномодулятор і стимулятор активності. Ехінацея підвищує працездатність, має величезну кількість корисних речовин і лікує багато захворювань. Ранковий чай роблять із квітів і верхніх листочків ехінацеї. А от корінці застосовують з лікувальною метою.

Чай з ехінацеї, як і з цитрини, не вживають перед сном і не рекомендують гіпертонікам.

Наступного разу ми розповімо вам про чай, який сприятиме заспокоєнню та внутрішній гармонізації.

Раніше ми писали про вихід книги Руслана Сенічкіна та Наталії Підлісної «Сніданки в саду». У виданні зібрані смачні пропозиції для сніданків на свіжому повітрі, дачних пікніків, домашніх трапез зі стравами зі свіжих сільських і фермерських продуктів.