Японія навиворіт: 5 дивовижних фактів про країну сонця, що сходить

Світ навиворіт. Україна

Дмитро Комаров провів екскурсію чудернацькими місцями Японії

Поделиться:

Токіо – найбільший мегаполіс у світі. Тут проживає 35 млн. людей. Столиця Японії – рекордсмен у багатьох сферах. Саме тут знаходиться найширший пішохідний перехід, рибний базар та найбільший метрополітен, який перевозить близько 10 млн. жителів щодня. А ще це світова столиця роботів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров дізнається, чому японці зводять рахунки з життям

У новому випуску Дмитро Комаров показав українцям, який він насправді – швидкісний поїзд майбутнього, а також відвідав ресторан з неймовірними роботами та скуштував смертоносну рибу фугу.

Метро, що летить, наче справжній птах. Швидкість японського поїзда метро нагадує політ птаха. Він рухається із швидкістю 300 км/год. Японці прагнуть змінити швидкість руху до 500 км/год., і зовсім скоро їм це вдасться. Ці поїзди ніколи не запізнюються та не колишуться в процесі руху.

Вечеря від робота-кухаря. Дмитро приїхав у дорогий японський ресторан, де його обслуговували справжні роботи. Такий космічний сервіс здивував зіркового ведучого.

Шокуючі готелі. Спершу Дмитро разом із оператором потрапили у так званий Love-готель.

«Кожен японець хоча б раз бував у ньому, а багато хто відвідує їх регулярно і не соромиться про це говорити. У Японії подружні пари часто живуть разом з батьками, тому хочуть побути наодинці саме у таких місцях», - розповів Дмитро.

Крім того, Дмитро Комаров показав оригінальний японський готель в стилі аніме. Він призначений лише для чоловіків. Номери готелю схожі на капсули, де можна переночувати. Також тут є душ, джакузі та бібліотека.

Найбільш шокуючим для ведучого став автомат із продажу використаної жіночої спідньої білизни. Це дуже популярна розвага серез японських чоловіків. Свою білизну найчастіше продають школярки. На упаковці зображена їх фотографія.Така дивна розвага коштує від 10 до 30 доларів. 

«В плані дорослих розваг у Токіо можна побачити чимало речей, які шокують. Європейський та японський менталітети кардинально відрізняються.

Оригінальні дитячі книги. Ведучий Світ навиворіт відвідав дитячу бібліотеку. Він знайшов книжку, по якій японські дітлахи вивчають ієрогліфи. Малюнки, що допомагають дітям запам’ятати складні символи, дуже відверті, але веселі. Батьки стверджують, що такий метод навчання їм подобається, адже таким чином, їх діти швидко та легко сприймають інформацію.

Небезпечний делікатес. Ведучий відправився у місто Сіманасекі, де живуть рибаки, що ловлять рибу фугуВипробувати долю: Дмитро Комаров скуштував найнебезпечніший делікатес у світі. Існує близько ста видів цієї риби. Її шкіра, ікра та нутрощі настільки отруйні, що можуть вбити одразу 40 людей. На жаль, протиотрути від неї не існує.

В пік сезону торговці можуть продати одну рибину за тисячу доларів. Лише спеціалісти із ліцензією мають право розрізати рибу. Після цього рибу ретельно миють, адже одна краплина крові на м’ясі може стати смертоносною. Щороку японці з’їдають 10 т фугу.

Дмитро Комаров спробував рибу фугу, після того як зловив її разом із рибаком. Фугу потрібно ловити на наживку з кальмара. Спершу Дмитру вдалося зловити восьминога, а через декілька годин рибу фугу. По структурі фугу нагадала Дмитру желе. Вона жорстка та несолона на смак.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через що оператор «Світ навиворіт» сварився з Дмитром Комаровим

Новости по теме