Через що оператор «Світ навиворіт» сварився з Дмитром Комаровим

Світ навиворіт. Україна

Олександр Дмитрієв відверто розповів про те, на що йому доводиться йти заради зйомок тревел-шоу.

Поделиться:

Дмитро Комаров проміняв джунглі на модні вечіркиУ програмі «Сніданок з 1+1» оператор популярного тревел-шоу та мандрівник-екстремал Олександр Дмитрієв відверто розповів про подробиці зйомок програми «Світ навиворіт» та зізнався, з якими складнощами йому доводиться стикатися під час роботи.  

Олександр Дмитрієв – батько 1-річної Аліси, який вже 6 років працює у популярному тревел-шоу «Світ навиворіт» і є незмінним напарником Дмитра Комарова у його подорожах. Він – другий оператор за всю історію програми, адже перший не втримав довгих відряджень. Олександр жартує, що поки тримається.

Я ставлюся до цього не як до роботи, а як до улюбленої справи, - зізнається Олександр Дмитрієв.

Насправді роботу у «Світ навиворіт» він розпочинав дуже важко. Діма Комаров на той момент був популярним в Україні ведучим тревел-шоу, а Олександр прийшов на програму з новин і до цього так масштабно подорожі не знімав.

На те, щоб перемикнутися на стиль «Світу навиворіт», у мене пішов приблизно місяць. Ми навіть із Дімою сварилися через зйомки певних кадрів, - каже оператор тревел-шоу.

Дмитро Комаров в свою чергу також зізнався, що йому було складно налагодити взаєморозуміння з Олександром, не обходилося і без скандалів. Саме тоді у бурхливих суперечках і народився творчий тандем ведучого та оператора. Тепер Дмитро та Олександр розуміють один одного з півслова.

Ми з ним навіть не розмовляємо на зйомках, не відчуваємо у цьому потреби. Тобто, коли йде якийсь робочий процес, все дуже відповідально та динамічно, мені достатньо подивитися на нього і зробити кілька рухів очима. Саша відразу розуміє, що я хочу, - переконує Дмитро Комаров.

Під час зйомок Олександр та Дмитро працюють в експедиціях по 3-4 місяці поспіль. У чужій країні чоловікам доводиться працювати по 18 годин в день і все без сценаріїв та запланованих зйомок, а за плечима вони носять по 15 кг знімальної техніки.

Все відбувається на місці і дуже часто це повний експромт. Я вранці можу не знати, що ми будемо знімати впродовж дня, - розповідає Олександр Дмитрієв.

Усе це відбувається у складних побутових умовах. Оператору та ведучому популярної програми доводиться жертвувати комфортом та зручностями, заради зйомок найцікавіших подробиць із життя незвіданих країн.   

Ми часто живемо у наших героїв вдома. А вони не всі живуть у хороших будинках і готелях, а деякі взагалі навіть не у будинках, - запевняє оператор шоу.

Олександр має два закордонні паспорти - усі в печатках. Чи не з кожного відрядження він привозить на згадку сліди поранень та хвороб. Так було і на експедиції до Евересту. Підкорити найвищу точку планети для Олександра була мрія, яка поки що мрією і залишилась.

У оператора біль в коліні став нестерпний, такого в нашій історії ще не було. Саша сам сказав, що далі йти не зможе, - каже Дмитро Комаров.

Читайте також: Дмитро Комаров врятував життя оператору "Світу навиворіт" Олександру Дмитрієву.

Про те, що у земної кулі є межі і що країни, де не бував «Світ навиворіт», рано чи пізно закінчаться Олександр навіть думати не хоче. Він не має «стопів» і не знає меж у своїй мандрівній пристрасті.

Щастя оператора тревел-шоу – просте: аби якомога більше людей відкривали для себе світ – «світ навиворіт», - зізнається Олександр Дмитрієв.

Раніше з експедиції на Олександра чекала кохана. Тепер чекатиме ще й донька. Зовсім скоро незмінний напарник Дмитра Комарова знову вирушить у мандри, а дружина лишиться тут в Україні разом із маленькою Алісою, якій виповниться лише 1 рік.

Зараз у неї такий період, вона росте дуже швидко, вона ось-ось почне ходити, але я цього не зможу побачити і її День народження змушений пропустити, - зазначає чоловік.

На такі жертви Олександру Дмитрієву доводиться йти  заради того, аби відкрити найбільш видовищні місця планети та познайомити  українців з дивовижними людьми.

Куди цього разу вирушить команда «Світу навиворіт», і які пригоди чекають на навіжених напарників – Дмитра Комарова та Олександра Дмитрієва – дивіться вже скоро на телеканалі 1+1.

Новости по теме