Чому на острові Міядзіма немає пологових будинків і кладовищ

Світ навиворіт. Україна

Відповідь знайшов Дмитро Комаров.

Поделиться:

У вчорашньому випуску Світу навиворіт Дмитро Комаров розповів про землетруси та виверження вулканів, що часто відбуваються у Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік залишився у зоні відчуження Фукусіми, щоб рятувати тварин

ЖИТТЯ БІЛЯ ПІДНІЖЖЯ ВУЛКАНУ

Спершу відчайдушний мандрівник вирушив до острова Кюсю, де розташований один із найбільш небезпечних вулканів у світі Сакура-дзіма. Останній вивергається понад 100 разів на рік та щомиті може знищити ціле місто під потоками лави. 

Дмитро Комаров на власні очі побачив момент виверження вулкану. Що цікаво, японці настільки звикли до таких вивержень, що навіть не зважають на них та просто виконують свою справу – як ось ловлять, чистять рибу на пристані, розташованій біля вулкану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник караоке вперше виконав хіт українського гурту

 

Більше про особливості життя біля підніжжя вулкану ведучому розповіла одна японська родина.

«Ми завжди жили біля вулкану. Тут жили наші батьки. Навіть не хочеться уявляти, що це все доведеться покинути. Коли живеш під вулканом звикаєш до думки, що матеріалі речі – це неголовне. Будь-якої миті все це можна втратити. Тому найголовніше, що ми маємо, – це любов, яка допоможе пережити біди», – вважає японська родина.

МІСТО НА ГАРЯЧІЙ ЗЕМЛІ

Опісля Комаров вирушив до міста Ібусукі, де з-під землі б’є пара. Все тому, що поруч – Сакура-дзіма, а під ногами людей бурлить магма. Навіть їжу тут готують на її пару, а не на дровах. Місто має ще одну особливість – тут упродовж багатьох років людей живими закопують у гарячий вулканічний пісок. Це на собі випробував і Дмитро Комаров.

«Витримати нелегко, оскільки маса піску на тебе тисне. Я, здається, спікся. Дуже гаряче. Однак опісля відчуваєш себе повним сил. Секрет простий – пісок проводить тепло із розжарених надр, від цього жару кров розганяється по тілу і насичується киснем», – поділився ведучий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія навиворіт: 5 дивовижних фактів про країну сонця, що сходить

 

КРИВАВЕ ОЗЕРО

Цікавими були й відвідини так званого Кривавого озера, назване так через помаранчево-червоний колір води. Вода в ньому може сягнути 94 градусів. У цьому озері Дмитро Комарову навіть вдалося приготувати яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фактів, які повинні знати закохані в суші

ТАЄМНИЧИЙ РИТУАЛ

Міядзіма – найбільш загадковий острів Японії. Здавна його вважали священним. Тут навіть забороняли народжувати та вмирати. У наш час на острові також немає ні пологових будинків, ні кладовищ – вважається, що так зберігається його чистота. Саме на цьому острові здійснюють таємничий та небезпечний ритуал, який курують монахи, – прохід по розпеченому вугіллю. До дійства приєднався і Дмитро Комаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про Японію, які шокують

Це фантастично! Я пройшов і нічого не відчуваю! Ось що означає позитивне налаштування, – поділився враженнями ведучий.

 

Новости по теме