Комаров в образі гейші зачарував японців у метро

Світ навиворіт. Україна

Також дізнавайтеся, як пройшло побачення Комарова з особливою гейшою.

Поделиться:

Учора, 21 грудня, глядачі 1+1 побачили останню серію циклу Світу навиворіт, присвяченому Японії. Одним із найцікавіших епізодів випуску було знайомство Дмитра Комарова з гейшею.

Виявляється, найбільш традиційна вечірня розвага для японців – це побачення з гейшою, які вважається елітними співрозмовницями. До речі, у перекладі з японської «гей» означає це мистецтво, а «ша» – людина.

Ведучий тревел-шоу замовив зустріч із гейшою в одному з ресторанів у центрі Токіо.

«Завдання гейші – подарувати задоволення клієнту. Він має просто спокійно відпочивати, насолоджуватися мистецтвом, насолоджуватися спілкуванням», – пояснив Дмитро.

На побачення з ним прийшла особлива гейша – її роль виконував чоловік.

Мало хто знає, що перші гейші з’явилися 400 років тому… і це були чоловіки. Вони розважали гостей ресторанів, жартували, співали та підливали саке. У XVIII ст. гейші-жінки витіснили чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети азіатської краси: 10 простих кроків до «порцелянової» шкіри

«Моя мама була власницею будинку гейш, то ж я з дитинства знайомий з цією культурою. Я розбирався в кімоно та складних зачісках. З 10 років почав займатися танцями. Це була, звісно, ініціатива мами. Вона мріяла повернути цю професію до витоків. Коли мама померла, це стало і моєю метою», – зізналася гейша Комарову. Також вона розповіла, що в давнину існувало 2 види гейш: одні займалися виключно мистецтвом, інші продавали своє тіло. Однак 1779 року гейшам заборонили піддаватися проституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мода на витонченість: 12 фактів про кімоно, які ви не знали

Опісля Дмитро Комаров побував у школі, де навчають мистецтву гейші. А потім і сам вдягнув кімоно, перуку та зробив грим – і в такому образі гуляв вулицями Кіото та навіть спустився в метро. Що цікаво, японці дуже позитивно відреагували на Комарова-гейшу та підтримували його добрим словом.

Як усе відбувалося, дивіться у відео що нижче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брудні танці із Дмитром Комаровим: Ведучий представив Україну на незвичній олімпіаді

Новости по теме