10 залів «Музею новин», які обов'язково потрібно відвідати

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Події та артефакти з історії Незалежної України, про які можна дізнатися на наймасштабнішій виставці новин.

Поделиться:

10 причин, чому ви повинні відвідати «Музей новин»2 березня об 11:00 відбудеться відкриття першої масштабної виставки під назвою «Музей новин», яка проходитиме у Мистецькому Арсеналі.

Експозиція приурочена до 20-річчя ТСН і триватиме до 26 березня.

На території виставки також буде розміщено 10 залів, у яких будуть висвітлені вражаючі новини, події і артефакти з історії Незалежної України.

Зокрема, тут буде представлений Кобзар, що літав у космос, медалі олімпійських чемпіонів, нагороди із Євробачення і навіть костюми, у яких виступали наші артисти на цьому конкурсі.

Там дуже потужні відчуття, тому що ти розумієш, в якому інформаційному середовищі ти живеш, і взагалі, скільки інформації ти отримуєш щоденно. Цей хаос – наше життя, - каже ініціатор проекту Світлана Павелецька.

У «Музеї новин» також можна буде побачити турбіну найбільшого літака у світі – Ан-225 «Мрія». Один з елементів його двигуна важить понад 6 тонн і заввишки 3,5 метри.

Підготовка до виставки тривала понад чотири місяці. Організатори заходу зізнаються, що не обійшлося без складнощів: довелося  отримати декілька відмов, перш ніж їм дозволили вивезти легендарний прапор з Верховної ради України, який В’ячеслав Чорновіл заносив у залу у День прийняття Незалежності.

Це реліквія для усієї країни, тому його буде охороняти спеціальний президентський полк. Біля оригіналу прапору буде висіти його точна копія з оригінальними розмірами 8 метрів в довжину, - розповідає організатор заходу.

На виставці також будуть зали із віртуальною реальністю, де можна буде відчути себе президентом, ведучим новин і навіть космонавтом. У відвідувачів заходу також буде можливість особисто проголосувати за ТОП-10 новин в історії новітньої України.

ДЕТАЛІ:

Музей новин проходитиме з 2 по 26 березня.

Графік роботи: вівторок-неділя, з 11:00 до 20:00.

Місце: «Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12.

Вартість квитка: 60 ​​гривень. Для дітей, студентів та пенсіонерів – 30 гривень.

Зауважимо, всі кошти від продажу квитків підуть на розвиток культурних проектів «Мистецького Арсеналу».

Новости по теме