Команда проекту «Україна. Повернення своєї історії» потрапила до секретного архіву Ватикану

Україна. Повернення своєї історії
Документальний фільм «Україна. Повернення своєї історії», команда проекту потрапила до секретного архіву Ватикану
1plus1.ua

У документальному фільмі «Україна. Повернення своєї історії» на «1+1» покажуть унікальний документ тисячолітньої давності.

Поделиться:

Творці документального історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії» на телеканалі «1+1» під час зйомок стрічки у Ватикані змогли побачити унікальний документ тисячолітньої давності, який зберігається в сховищі Апостольської Столиці та пов’язує історію Риму з історією Київської Русі.

Під час роботи у Секретному ватиканському архіві разом із відомим істориком церкви Порфірієм Підручним автор фільму Акім Галімов отримав доступ до листа від Папи Григорія VII, адресованого сину Ярослава Мудрого – Ізяславу. Документу майже тисяча років. Раніше повний зміст листа був відомий лише історикам, а оригінал документу бачили одиниці. Автор фільму вважає, що показати цей артефакт широкій аудиторії справжня удача.

У секретний ватиканський архів потрапити майже нереально. Але для фільму «Україна. Повернення своєї історії» зробили виключення. Ми вивчали один стародавній лист, що Папа Григорій VII написав сину Ярослава Мудрого. Оригіналу документа - тисяча років, відчуття неймовірні. Сам лист містить інформацію, яка відкриває зовсім інші сторінки української історії, - написав Акім Галімов на своїй сторінці у соціальній мережі.

Цікаво, що під час роботи знімальної групи «1+1» у Ватикані також знаходився президент США Дональд Трамп та його дружина Меланія із візитом до Папи Франциска.

«Учора разом із Дональдом Трампом працювали у Ватикані. Поки він та Меланія зустрічалися з Папою, ми з отцем Порфірієм та оператором-постановником Маркіяном Канюкою були на кілька поверхів нижче, в дуже цікавому місці», - поділився автор фільму «Україна. Повернення своєї історії».

Читайте також: Автори фільму «Україна. Повернення своєї історії» спробують відтворити обличчя Ярослава Мудрого.

Нагадаємо, перша частина фільму «Україна. Повернення своєї історії», яка була презентована минулого року до 25-ї річниці Незалежності України, отримала премію «Телетріумф» у номінації «Документальний фільм/цикл». Стрічка покликана розвінчати міфи та повернути українцям справжню історію. 

Над виробництвом фільму працює творча група «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Лєзіної. Режисер – Дарія Саричева. Автори сценарію – Акім Галімов, Руслан Шаріпов, Оксана Іванченко. Оператор-постановник – Маркіян Канюка. Виконавчий продюсер – Володимир Андріюк.   

 

Новости по теме