Латвійський актор з нового серіалу 1+1 розповів за що полюбив Україну

Шанс на кохання

Дайніс Грубе відверто про кар’єру, сім’ю та творчі плани.

Поділитися:

13 травня на 1+1 відбулася прем’єра нового українського серіалу Шанс на кохання. У центрі сюжету – непримітна, але талановита дівчина Оля, яка працює перекладачем у шлюбній агенції Шанс. Вона допомагає знайти щастя іншим, не встигаючи при цьому влаштувати особисте життя. Оля навіть вирішує звільнитися, але наостанок за дорученням Анжели, чергової клієнтки агентства, розпочинає листування з молодим англійцем Генрі. Роль харизматичного британця зіграв відомий латвійський актор Дайніс Грубе. В ексклюзивному інтерв’ю для 1plus1.ua Дайніс розповів подробиці зі зйомок, а також поділився враженнями від Києва. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових серіалів, які можна подивитися на вихідних

Це ваша перша роль в українському серіалі. Чи сподобалось працювати з українськими акторами? Чи до вподоби вам Україна?

Це була не тільки моя перша робота в Україні, а й подорож сюди. Україна мені дуже сподобалась, а особливо доброзичливість людей, які тут проживають. На жаль, окрім Києва я не встиг побувати в інших містах. Щоправда, одного дня ми мали нагоду відпочити за містом, а також були у 7-годинній екскурсії по столиці. Що стосується роботи над серіалом, мені сподобалось, як працювала знімальна група. За своєю натурою я люблю працювати швидко, і у цьому випадку усі знали, що і як потрібно робити. 

Вас приїжджали підтримати родина та друзі?

У мене є дружина і двоє маленьких доньок. Звичайно, вони підтримували мене, проте залишилися вдома, у Латвії. 

Фото: facebook.com/grube.dainis

Які стосунки у вас склалися з акторкою Дар’єю Єгоркіною та іншими колегами після закінчення зйомок серіалу?

Ми й досі часто спілкуємось по телефону, переписуємось в соцмережах. Дехто з них вже навіть хоче приїхати до мене вгості, в Латвію, познайомитись з моєю сім’єю. У нас багато спільного, і взагалі, ми схожі на велику міжнародну родину. 

У мене одразу з’явився контакт з українцями. Ми завжди добре один одного розуміли та відчували. 

Чи сподобалась вам українська кухня?

Я із таких людей, у яких є багато продуктів або страв, які я не люблю. Що стосується українських страв, я вважаю, що не встиг багато чого спробувати, але особливо мені сподобались котлети по-київськи. Це дуже смачно! Ну і, звичайно, борщ. 

Вашого персонажа - британського аристократа Генрі - можна назвати позитивним. Та чи завжди він діяв правильно?

Генрі справді позитивна і дуже добра людина. Він харизматичний чоловік, проте ще не зміг знайти себе у житті. Мій герой виріс в сім’ї аристократів у Великій Британії і, приїхавши в Україну, справді опинився на своєму місці. Однак йому потрібно було більше часу, аби це усвідомити. 

Що вас поєднує з вашим персонажем?

І я, і мій герой педантичні. Я люблю порядок у всьому. Але усе решта у нас відмінне. Генрі дуже спокійний, я ж навпаки імпульсивна людина. Я б навіть ніколи не одягався, як він (пр. ред. - посміхається).

Завжди мріяли стати актором? Якими досягненнями найбільше пишаєтесь?

Моя історія як актора дуже довга. Після закінчення школи я не хотів в армію, але мав дуже погані оцінки в атестаті. Я не знав, де хочу навчатися. Я ніколи не мріяв стати актором і взагалі раніше не думав, ким я буду в майбутньому. Я з тих людей, кому все швидко набридає. Але я вступив в акторську академію і полюбив цю справу. Тепер театр - моя робота. Два роки поспіль я отримував премію «Найкращий актор Латвії», а також три роки завойовував «Приз глядацьких симпатій» фестивалю The Night of Artist. Я також знімаюсь у серіалах в Латвії і планую продовжити свою акторську діяльність в Україні. Якщо моя кар’єра тут продовжиться, цього разу я неодмінно візьму з собою дружину та доньок, аби вони теж побачили красу України. 

Як проводите вільний час?

Весь вільний час я присвячую сім’ї. Ми відпочиваємо в місті або в селі, часто гуляємо, катаємось на велосипедах, ковзанах. Я вчу дівчаток кататися на лижах. Старша донька почала активно тренуватися ще у 2,5 роки. Зараз їй 7. Також вона займається балетом та плаванням. Усі, крім дружини, любимо займатися боксом. Ми активна сім’я. 

Фото: facebook.com/grube.dainis

Про що мрієте в майбутньому в професійному плані?

Я хочу ще більше зніматися у кіно і отримувати нагороди за свої ролі. Однією ногою я вже поза межами театру, адже цю роботу важко поєднувати з постійними зйомками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1+1 покаже нову мелодраму з Дар'єю Єгоркіною

Новини по темі