5 порад, як стати другом своїй дитині

Школа

Психолог розповіла, як стати авторитетом в очах власної дитини.

Поділитися:

Психолог Світлана Ройз поділилась порадами, як стати авторитетом для власної дитини та її другом і навчитися поважати один одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи мрії: 10 цікавих відмінностей освіти у різних країнах світу

1. Перш, ніж вчити дитину, як правильно діяти, потрібно подивитися на себе. Щоб подарувати відчуття авторитетності своїм дітям, необхідно бути уважнішим до самого себе: допускати менше помилок, бути чесним, стежити за своєю мовою, а особливо в присутності своєї дитини.

2. Важливим чинником становлення почуття авторитетності є повага. Вам слід ще не боятися показувати свою любов і тепло до батьків та близьких, позитивно і з повагою ставитися до інших людей у вашому оточенні. Таким чином, дитина буде свідком правильної культури спілкування і побудови взаємин в сім'ї і соціумі.

3. Змиріться із умовами сучасного світу. Батьки, які виховувалися і виросли в радянські часи, часто забувають про те, що ХХІ століття - епоха зовсім інших правил. В такому разі батькам слід визнати нашу реальність, свій вік, бути в контакті з дійсністю, з новими силами передати знання та досвід своїм спадкоємцям.

4. Підтримуйте свою дитину у всіх починаннях. Частіше обіймайте і цілуйте своїх кровинок, говоріть їм про свої почуття, витирайте сльози і станьте для них найближчою людиною. Саме тоді дитина зрозуміє, що поруч із нею люблячі батьки, на яких хочеться рівнятися.

5. Будьте ввічливими. Частіше говоріть речення: Дай, будь ласка, іграшку; Смачного!; Вибач, будь ласка; Дякую, донечко! Таким чином, ваша дитина відчуватиме, що ви ставитесь до неї із повагою і віддячить вам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 порад, чого насправді потрібно вчити дітей

 

Новини по темі